Femra psiko.

Llojet e sjelljes femërore formohen varësisht nga mosha, përvoja jetësore, edukimi, skenarët familjarë, traditat kulturore dhe kushtet e tjera të jetesës. Ato mund të jenë të përziera ose të ndryshojnë me kalimin e kohës. Kjo ndarje është shumë e kushtëzuar. Unë vetëm dua të jap si shembull një model të caktuar në mënyrë që të tregoj vizualisht se si punon psikologjia femërore në veprim. Pra, kemi llojet kryesore të grave:
Grua - nëna
• Grua - grabitqar
• Gruaja - shefi
• Gruaja - aleate (mik)
• Grua - fëmijë
Tjetra, ne i konsiderojmë të gjitha llojet në mënyrë më të detajuar, por për një fillim, vlen të përmendet menjëherë që nuk ka të mira ose të këqija, se kjo është vetëm një pasqyrim i modeleve të sjelljes.
Një grua është një nënë, ky lloj gjendet shumë shpesh në jetë, mund të thuhet se në vendin tonë ajo mbizotëron, sidomos në gratë e moshës dyzet dhe më të vjetër. Nga jashtë, është gjithmonë e bukur, e bukur dhe vetë-mbështetës. Shpesh kanë një shije të trashë ose madje shumë të zbukuruar, me forma shumë të theksuara femërore.
Llojet e sjelljes femërore formohen varësisht nga mosha, përvoja jetësore, edukimi, skenarët familjarë, traditat kulturore dhe kushtet e tjera të jetesës
Ata preferojnë rroba klasike dhe më shpesh kujdesen pak për pamjen e tyre. Rrethinë i vlerësojnë këto gra për otzvychivost, hapjen. Burrat në to gjejnë ngrohtësi dhe kujdes, të cilat nganjëherë mund të arrijnë në pikën e absurditetit. Një grua-nëna i trajton burrat si një burim i problemeve dhe vështirësive të përjetshme, por në të njëjtën kohë ajo nuk mund ta imagjinojë jetën e saj pa një "fshatare" pavarësisht se si është, është gati të sakrifikojë veten dhe ta tërheqë këtë "barrë" deri në fund të jetës së saj. Qëllimi i saj i pandërgjegjshëm - për t'u nderuar, gati një martir në sytë e të tjerëve. Çfarë burra zgjedhin këtë lloj të grave dhe pse? Së pari, mund të jenë burrat të cilëve u mungonte ngrohtësia dhe kujdesi amë që nga fëmijëria, dhe së dyti, ata që janë foshnjarë ose nuk kanë pavarësi dhe qëllimshmëri, të cilët gjithmonë kanë nevojë për gjirin e nënës për të ndjerë sigurinë psikologjike. Një nënë e gruas ka energji të jashtëzakonshme femërore që tërheq burrat. Ajo, në një njeri, ngjall imazhin e një nëne të mirë, që gjithmonë do ta pranojë atë, do t'i ushqejë torta e pancakes dhe madje do ta ngushëllojë. Por ajo është pothuajse e lirë nga fuqia femërore, pasi ajo vetë e shtyp atë. Ajo është gati të "shpërndajë" plotësisht në një njeri, por nuk mund të motivojë ose të nxisë aktivitetin, arritjen e qëllimeve të larta dhe suksesin. Një grua e tillë si një jastëk i butë, me të cilin është aq i mirë sa që nuk dëshiron të ngrihesh e të bësh diçka. Në jetën familjare me këtë lloj të grave, burrat shpesh vuajnë nga alkoolizmi.

Një grabitqar femër , ky lloj gjithashtu mund të plotësohet shpesh, por mosha e grave këtu dominohet nga një i ri, mesatarisht 20-35 vjet. Këta janë vajza aktive dhe të qëllimta. Për ta, njeriu është pre, dhe ata janë gjuetarë. Qëllimi i tyre është gjithmonë burra të mirë-për-bërë, të cilët janë pothuajse gjithmonë të martuar, por këto gra pëlqejnë edhe këtë ndërlikim të detyrës. Grabitqarët kanë një pamje të ndritshme tërheqëse, gjithmonë shikojnë figurën e tyre dhe theksojnë seksualitetin e tyre në të gjitha mënyrat.

Përreth personave të tillë nuk janë të qarta, ato mund të respektohen për besimin e tyre dhe pozitën e jetës aktive, por nuk mund të pëlqejnë egoizmin dhe agresivitetin e tyre. Ata tërheqin njerëzit me lehtësimin e tyre dhe aftësinë për të mbajtur veten. Një grabitqar gra trajton një burrë si një trofe, një burim parash, kënaqësi dhe mundësi, por njëkohësisht ai është një barrë e madhe për të kur është e nevojshme t'i kushtohet vëmendje, kujdes dhe koha për të. Qëllimi i saj i pandërgjegjshëm është paraja dhe fuqia. Energjia femër grabitqare manifestohet dobët, por ajo posedon fuqi të jashtëzakonshme femërore, e cila kryesisht shprehet nga seksualiteti. Cilat njerëz pëlqejnë këtë lloj? Nuk ka një lloj të caktuar njerëzish që u pëlqejnë grabitësve. Këtu është pyetja, ç'lloj njeriu e pëlqeu gruaja grabitqare, e cila u bë qëllimi i saj? Dhe pastaj askush nuk do të qëndrojë, kushdo mund të përfundojë në rrjetet e tij të rregulluara me shkathtësi. Këto gra janë gjithmonë në kërkim të meshkujve tashmë të suksesshëm ose potencialisht të suksesshëm. Prandaj, ata nuk kanë nevojë të "investojnë" shumë në një njeri, por nëse është e nevojshme, ata do ta motivojnë dhe do ta udhëheqin, por për të "shtrydhur" gjithçka prej tij deri në fund. Në jetën familjare, gratë e tilla nga macet e tenderit kthehen në tigreshë agresive. Ndonjëherë, njerëzit vijnë në shqisat e tyre, largohen prej tyre vetë, duke lënë gjithçka, vetëm për të "mbajtur këmbët". Përveç grave të tilla, burrat gjithnjë kanë tendencë të jenë "në kalë", përndryshe do të humbin respektin dhe miratimin e saj. Problemet financiare ose ndonjë vështirësi që çon në probleme, bëhen fatale për marrëdhëniet familjare me grabitqarët. Në një situatë të tillë, martesa me grabitqarët nuk do të jetë e gjatë, pasi që pasi kanë marrë gjithçka nga një njeri, ata nxitojnë për të kërkuar për meshkujt e ardhshëm, më të suksesshëm dhe "të fortë".


Lloji i tretë është një burrë femër.

Këta janë gra me një karakter të ashpër, me dashje, pothuajse mashkullore. Ata janë të vetë-mjaftueshëm dhe të pavarur, çdo njeri mund të zili cilësitë e tyre të lidershipit. Jashtë, ata gjithashtu nuk kërkojnë të theksojnë feminitetin e tyre, edhe nëse i kanë atributet e grave (bizhuteri, etj.), Vetëm për shkak se etiketa apo statusi social kërkon. Rreth tyre vlerësohen për performancën e tyre të madhe dhe aftësinë për të zgjidhur ndonjë problem.
Këta janë gra me një karakter të ashpër, me dashje, pothuajse mashkullore
Ata madje mund të kenë frikë. Nëse shfaqen diku, ata domosdoshmërisht do të jenë bosët ose thjesht do të menaxhojnë gjithçka. Qëllimi i tyre i pavetëdijshëm - për të provuar forcën dhe fuqinë e tyre. Çfarë burra zgjedhin këtë lloj të grave? Natyrisht, ata që kanë meshkuj më të dobët, por gjithashtu mund të jenë shumë të talentuar dhe të talentuar (artistë, muzikantë, shkencëtarë dhe filozofë), në përgjithësi, ata që janë larg jetës reale dhe dëshira për të fituar para. Burrat kanë frikë nga gratë si zjarri, por më shpesh ata thjesht dorëzohen si të burgosur, duke u dhënë veten dhe fatin e tyre në dispozicion të plotë. Për këto gra, një burrë duhet të jetë një "përkëdhelje" vartëse, homoseksuale dhe e bindur, një kërkesë për statusin e saj, i cili do t'i plotësojë të gjitha kërkesat e saj pa dyshim. Një burrë-grua vetë arrin gjithçka në jetë dhe, një burrë ose duhet ta pranojë, të jetë anash dhe idolizojë partnerin e tij, ose nëse ai është i talentuar dhe i talentuar, ajo do të menaxhojë arritjet e tij dhe rritjen e karrierës. Pas saj, një njeri mund të fshihet pas një "muri guri" dhe të shkojë me rrjedhën. Në jetën familjare, kjo mund të duket kështu: njeriu bëhet një familjar dhe kujdeset për fëmijët dhe shtëpinë, ose ai është një "fëmijë në pako" në biznesin e gruas së tij në pushtet.
Ne tani kthehemi tek lloji tjetër, i cili quhet një aleat femër (mik). Ky lloj i grave mund të ndodhë në mesin e çdo grupmoshë. Ata janë personalitete shumë të pavarura dhe të qëllimshme. Njerëzit që rrethojnë i vlerësojnë ato për vlerat e larta morale, shkathtësinë, humorin e mirë dhe fleksibilitetin e mendjes. Jashtë, këto gra janë gjithmonë të përshtatshme, sportive dhe duken më të rinj me moshën. Ato tërheqin njerëzit jo nga të jashtmit, por gjithmonë me cilësitë e tyre të brendshme, si: forca e karakterit, inteligjenca, ndjenja e humorit, besueshmëria. Një aleat femër ka kërkesa të larta ndaj vetes dhe partnerit të tij, i cili është afër.

Ata përpiqen të ndërtojnë marrëdhëniet e tyre me burrat në parimet e hapjes, mirëkuptimit të ndërsjellë, mbështetjes dhe barazisë në interesa. Çfarë burra zgjedhin një aleat femër? Para së gjithash, këta janë njerëz të rinj ose modernë që kujdesen më shumë për cilësinë e marrëdhënieve, komunikimin interesant dhe produktiv, pasurinë e tij dhe gjithashtu një partneritet që i ndihmon të dyja ata të rriten dhe të zhvillohen. Por në këtë rast, burri e trajton gruan si një qenie të barabartë dhe kurrë nuk do ta trajtojë me këmbëngulje dobësinë e saj femërore, ndjeshmërinë dhe emocionalitetin. Në fytyrën e saj, një njeri gjithmonë dëshiron të shohë mikun e saj besnik, një këshilltar të mirë. Ai vetë është gati të jetë një mik i besueshëm. Por marrëdhëniet e tyre shpesh bazohen në konkurrencë, të cilët janë më të suksesshëm ose më të mirë në disa biznese, gjë që mund të jetë një nxitje pozitive në zhvillimin e një personaliteti, karriere, por mund të jetë shkaku i prishjes së marrëdhënieve. Prandaj, në jetën familjare, një burrë dhe një shok femër, gjithmonë duhet të vëzhgoni harmoni dhe ekuilibër, të përcaktoni qartë rolet, atëherë aleancat e tilla mund të jenë shumë afatgjata dhe të suksesshme.
Lloji i fundit në klasifikimin tonë është një femër. Ky lloj i grave, tashmë nga emri thotë shumë: moshën dhe sjelljen e tyre. Përafërsisht 30 vjeç, kur ende mund të dukesh dhe të veprosh si një vajzë. Si rregull, kapriçioz, i prishur, infantile, por jo i pambrojtur dhe i dobët.

Ata tërheqin meshkujt me naivitetin e tyre të dukshëm, gati spontanitetin e fëmijëve. Ata u bëjnë thirrje njerëzve dëshirën për të mbrojtur dhe ndihmuar, mbrojtur dhe kënaqur çdo dëshirë. Gratë e tilla në mënyrë të pandërgjegjshme zgjedhin "babain" e tyre, të cilët do të duan, do të presin, do të mbajnë në duart e tyre dhe do të zgjidhin ndonjë problem. Çfarë burra zgjedhin këtë lloj? Këta janë burra me komplekset e mëdha të pushtetit dhe intimofobisë. Ata e kanë të vështirë të krijojnë marrëdhënie me gratë e pjekur dhe me përvojë, siç mund ta shohin përmes dobësive të tyre. Këta burra thjesht nuk mund të sigurojnë marrëdhënie normale familjare për shkak të komplekseve dhe papjekurisë së tyre, problemeve seksuale. Është më e lehtë për ta të luajnë rolin e një shpëtimtari fisnik të një vajze të varfër ose të pambrojtur, duke blerë dashurinë e saj me para, autoritetin dhe fuqinë e saj. Burrat janë të lumtur që i bëjnë ato dhurata të shtrenjta, blejnë makina luksoze, apartamente, biznesi, në përgjithësi, gjithçka në mënyrë që vajza të mos ketë nevojë për asgjë. Një vajzë mund të sillet keq, të krijojë probleme për veten dhe të tjerët, të ketë probleme në të kaluarën me alkool ose drogë, por kjo nuk është e rëndësishme. Meshkujt duan ta shpëtojnë, japin, japin dhurata, kushti kryesor që ajo nuk rritet, nuk bëhet grua e zakonshme për të rritur, dhe akoma më keq, një hallë, me një figurë të paqartë dhe rrudha në fytyrë. Bashkimi me një femër mund të jetë mjaft kohë derisa vajza të rritet, dmth. Ajo thjesht bëhet shumë më e vjetër dhe më pas marrëdhëniet e tilla shpërbëhen për disa arsye. Së pari, një grua mund të bëhet e urtë dhe të kuptojë se ajo thjesht nuk ka nevojë për një marrëdhënie me një njeri të tillë. Së dyti, njeriu përsëri do të jetë në kërkim të një vajze të re, naive dhe pak ekstravagante. Dhe një skenar i tillë i marrëdhënieve në një njeri mund të përsëritet disa herë.

Çfarë burra zgjedhin këtë lloj të grave dhe pse?
Cilat njerëz pëlqejnë këtë lloj?
Këtu është pyetja, ç'lloj njeriu e pëlqeu gruaja grabitqare, e cila u bë qëllimi i saj?
Çfarë burra zgjedhin këtë lloj të grave?
Çfarë burra zgjedhin një aleat femër?
Çfarë burra zgjedhin këtë lloj?
20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,