Manikyr në shtëpi. Si për të bërë një manikyr të bukur në shtëpi.

  1. Si për të bërë një manikyr veten
  2. Si për të bërë një manikyr gradient në shtëpi
  3. Manikyr në shtëpi: këshilla të dobishme

Si për të bërë një manikyr veten   Ky lloj i manikyrës quhet klasik, i hollë ose rus

Si për të bërë një manikyr veten

Ky lloj i manikyrës quhet klasik, i hollë ose rus. Karakteristika e tij është në heqjen mekanike të cuticle. Për ta bërë atë në shtëpi, keni nevojë për një grup manikyrësh standard ose për manikyr individual:

- spatula për të shtyrë përsëri kutikun;
- gërshërë me shenja të rrumbullakosura për të hequr kutikun;
- gërshërë me skaj të drejtë për prerjen e thonjve;
- piskatore;
- skedar gozhdë.

- spatula për të shtyrë përsëri kutikun;   - gërshërë me shenja të rrumbullakosura për të hequr kutikun;   - gërshërë me skaj të drejtë për prerjen e thonjve;   - piskatore;   - skedar gozhdë

Manikyr në shtëpi si në sallon kryhet në disa faza, të kryera në një sekuencë të caktuar:

1. Një shtupë pambuku dhe mbartës gozhdë heq shtresën e vjetër.

2. Gozhdë është dhënë formën e dëshiruar (bajame-formë, të rrumbullakosura, katrore) dhe gjatësi. Gërshërët me skajet e drejtë prejnë qoshet e pllakës së thonjve dhe e shkurtojnë atë në gjatësinë e dëshiruar. Pastaj buzë e gozhdës përpunohet me sharrim. Paraqitja duhet të bëhet sipas rregullave. Prodhohet nga skajet e jashtme të gozhdës në qendrën e saj. Spatula manikyr ose spatula butësisht lëvizni cuticle në bazën e gozhdë.

3. Me qëllim që të largohet pa dhimbje kutikuli, ajo duhet të zbutet. Për të cilat, këshilla e gishtave të të dyja duart zhyten në ujë të ngrohtë për pesë minuta. Në ujë, ju mund të shtoni një krem ​​të veçantë zbutës ose deti - për të forcuar pjatën e thonjve.

4. Pas pesë deri në shtatë minuta një dorë, me të cilën fillojnë të bëjnë një manikyr, është e nevojshme të hiqet dhe të thahet nga uji me një peshqir.

5. Gërshërët me majë të rrumbullakosura prenë kutikun, duke filluar nga ana, duke lëvizur mirë në bazën e thonjve, dhe pastaj në anën tjetër. Është e domosdoshme të përpiqeni të prerë lëkurën me një vijë të vazhdueshme në mënyrë që, kur të rritet, nuk formon një burr në pikat e shpërthimit. Për të shmangur dëmtimin, gërshërët duhet të shtypen më afër gozhdës.

6. Pas heqjes së kutikules, vazhdoni me përpunimin e rulit anësor. Për çfarë përdor pincë ose pranga. Ata me kujdes e prenë lëkurën delikate, duke u përpjekur të kapnin zonën që ndodhej më afër pllakës së thonjve. Duhet të veprosh në mënyrë të kujdesshme në mënyrë që të mos mjaftosh tepër dhe të mos lëndosh veten. Rrota anësore është machined në të dy anët. Pasi të keni mbaruar me një dorë, vazhdoni me tjetrën.

7. Thonjtë duhet të jenë të përgatitur për veshjen. Ato janë të thata dhe të lëmuara me një skedë të veçantë gozhdash, nëse ka nevojë për të, për shembull, ka vrazhdësi ose grooves.

Ato janë të thata dhe të lëmuara me një skedë të veçantë gozhdash, nëse ka nevojë për të, për shembull, ka vrazhdësi ose grooves

8. Para aplikimit të llak duhet të jetë i përzier. Mos e shkundni, sepse Mund të formohen flluska të vogla, është më mirë të ngroheni shishen në duart tuaja dhe të rrokulliset në pëllëmbët tuaj. Shtresa e parë aplikohet në bazë. Kjo nuk është e nevojshme, por e dëshirueshme. Më tej, kur baza është e thatë, në dy shtresa - llak dekorativ. Mos menjëherë pastrojeni shumë llak. Ajo ka nevojë vetëm për të mbuluar një gozhdë.

Ajo ka nevojë vetëm për të mbuluar një gozhdë

Krasitë vënë me lëvizje të sakta nga baza në qendër, një shtresë e hollë. Për të mbajtur llak më të gjatë, një ndreqës mund të zbatohet në veshjen dekorative.

Si për të bërë një manikyr gradient në shtëpi

Si për të bërë një manikyr gradient në shtëpi

Manikyr i gradientit aplikohet në thonjtë e trajtuar. Në fakt, kjo kërkesë e disa ngjyrave të llak në pjatë gozhdë, të cilat formojnë veshje origjinale dhe të bukur. Një manikyr i tillë duket shumë mbresëlënës dhe bëhet lehtë. Për një manikurë gradient ju do të duhet:

- Dy ose tre hije llak në harmoni me ngjyra;
- një copë shkumë gome;
- bazën llak;
- ndreqës llak;
- tamponët e pambukut;
- mbartës për manikyrin e thonjve.

1. Baza aplikohet në pllakën e thonjve. Do ta bëjë gozhdën më të butë dhe do të mbrojë nga yellowness. Ju mund të përdorni çdo bazë - të zakonshme, minerale ose "smalt të zgjuar".

Ju mund të përdorni çdo bazë - të zakonshme, minerale ose smalt të zgjuar

2. Tjetra, zgjidhni nuancat e dëshiruara të bojrave që do të përdoren gjatë aplikimit. Nëse ngjyrat e zgjedhura janë shumë të lehta, ato mund të mbulojnë të gjithë gozhdën, në mënyrë që manikyrët të duken më të ndritshëm.

Nëse ngjyrat e zgjedhura janë shumë të lehta, ato mund të mbulojnë të gjithë gozhdën, në mënyrë që manikyrët të duken më të ndritshëm

3. Tani kemi nevojë për një sfungjer. Mund të jetë si një sfungjer dhe një sfungjer për larjen e enëve. Nga e cila është prerë një copë e vogël - 5-7 centimetra e gjatë dhe rreth gjerësisë së një thonj. Me ndihmën e një furçë, aplikohen zbukurime me ngjyra, duke vendosur pika në një shtresë të trashë vertikalisht - njëra pas tjetrës, sipas rendit në të cilin dëshironi t'i shihni ato në gozhdë. Së pari, aplikohet toni më i errët, pastaj rreshti i mesëm, i fundit është më i vogli. Numri optimal i hijeve është dy deri në tre, por ndonjëherë më shumë. Stencil gati, përpara momentit më të rëndësishëm. Sigurohuni që llakja të mos ketë kohë për të kapur në sfungjer.

4. Shtypni sfungjerin me llak në pllakën e thonjve. Nëse llak në sfungjer është aplikuar shumë i hollë, atëherë ajo nuk është mjaft e qartë imprinted në gozhdë. Mos u shqetësoni. Për shkak se vizatimi ende duhet të shaded me lëvizje të ngutshme, dmth. Bashkangjitni një sfungjer në pjatën e thonjve disa herë. Gjithashtu trajtoni llak dhe gishta të tjerë.

5. Në procesin e mbrojtjes nga drita, llak domosdoshmërisht bie në lëkurë. Është e lehtë për të hequr me një shtupë pambuku dhe lëngun e heqjes.

6. Manikyrja është e gatshme, mbetet për të aplikuar një shtresë të fiksuesit të llakut. Mund të zëvendësohet me llak me shkëlqim ose efektin e shkëlqimit me shkëlqim.

Kombinime të tjera ngjyrash mund të bëhen duke përdorur të njëjtën teknologji, për shembull, të kuqe-verdhë-portokalli, jargavan-blu, qershi-rozë etj.

Manikyr në shtëpi: këshilla të dobishme

Kur kryeni vetë manikyrën, duhet të ndiqni rekomandimet e thjeshta. Ata do të shmangin momentet e mundshme të pakëndshme, do të bëjnë duart tuaja edhe më të bukura, dhe thonjtë tuaj më të fortë. Kur kryeni vetë manikyrën, duhet të ndiqni rekomandimet e thjeshta

1. Mos harroni për higjienën. Është e nevojshme që të dezinfektohen aksesorët e manikyrëve. Edhe nëse i përdorni ato vetëm. Sterilizimi nuk është i nevojshëm, por fërkimi me alkool përpara një manikure nuk është e tepërt.

2. Para aplikimit të llaqeve të ngjyrave, sidomos toneve të errëta, pllaka gozhdë duhet të mbulohet me një shtresë mbrojtëse të bazës. Kjo do të mbrojë gozhdën nga zverdhja.

3. Nëse pllaka gozhdë është e pabarabartë, ka gungë ose groove, duhet të përpunohet me një skedë të rëndë. Pastaj mund të polish me një leckë kamoshi. Para se të lustroheni, thonjtë duhet të thahen tërësisht. Përndryshe, pllaka gozhdë do të shtrihet. Nëse thonjtë janë groove gjatësore ose tërthore, ajo sinjalizon një problem shëndetësor. Biseda gjatësore për mungesën e vitaminave në trup dhe problemet e mundshme me zorrët, kryqi shpesh formohet pas një diete të gjatë ose sëmundjeje.

4. Nëse thonjtë tuaj janë të brishtë, ata duhet të trajtohen. Për disa kohë ju duhet të braktisni përdorimin e smaltit të ngjyrosur dhe në vend të kësaj mbuloni thonjtë tuaj me një llak të pangjyrë me vitaminë B5 ose kalcium. Llak zbatohet në dy deri tre shtresa për të siguruar një film mbrojtës me trashësi optimale. Kur thonjtë e brishtë dhe të brishtë duhet të braktisin skedarët metalikë. Ato zëvendësohen me gome të trashë, plastike ose karton.

5. Periodikisht, thonjtë kanë nevojë për pushim dhe rimëkëmbje. Në këtë kohë, ata refuzojnë llaqet dekorative, dhe bëjnë procedura Wellness për thonjtë e tyre: bëjnë maska, banjë, i rrahin me një krem ​​të veçantë. Për të forcuar pjatën e thonjve, është e nevojshme të fshijni vajin e ullirit me disa pika lëng limoni. Ju mund të bëni banjot pesëmbëdhjetë minuta. Një lugë e madhe e kripës së detit nxirret në një gotë me ujë të ngrohtë, në të cilin shtohen pesë pikat e jodit. Pastaj këshilla e gishtave ulen në banjë.

6. Mos harroni për duart. Ata gjithashtu kërkojnë kujdes. Pajtohem, nuk është aspak estetikisht e këndshme për të parë manikyr të bukur në duart me pimples ose lëkurë të plasaritur, i palëkundur. Prandaj, ato duhet të lubrifikohen çdo ditë me krem, dhe kur lani enët mbajnë doreza mbrojtëse.

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,