Modeli i skajit të siluetit për fillestarët: udhëzime hap pas hapi me përshkrime, matje, zgjedhje të pëlhurave dhe gjatësisë

 1. Përshkrimi i modelit
 2. Pattern skaj-trapezoid hap pas hapi
 3. Algoritmi për ndërtimin e modelit të skajit të trapeve "nga e para"

mënyrë është ciklik. Dhe sot, tema e ëndrrave të fashionistëve të viteve '60 të shekullit të kaluar - fundet e siluetë A-së po kthehen edhe një herë në veshjet e zonjave të bukura. A-line funde - Ky është një nga modelet më të njohura, që i përshtatet pothuajse të gjithëve.

Përshkrimi i modelit

Skaji i linjës A është një model trapezoid, pak i ndezur. Edhe një rrobaqepëse fillestare mund të qep një model të tillë. Një prerje e thjeshtë e produktit zbulohet maksimalisht në zgjedhjen e nuancave të mëposhtme:

 • pëlhura - monophonic ose multicolored, pikturë njëngjyrëshe ose me një print të ndritshme;
 • cilësi - dritë dhe i tejdukshëm, kadife dhe tweed, lëkure;
 • dekor - xhepat, dantella, printime të ndritshme ose applique;
 • pozicioni i belit - në hips, me ulje të lartë ose të ulët;
 • gjatësi - mini . midi . maxi .

Një skaj i linjës është një model pa tucks. Shigjetat numërohen, por zgjidhja e tyre "hyn" në shpërthim. Vetë flaking fillon nga hip.

Shpërthimi mund të shprehet me forcë, duke formuar bukur folds , dhe mund të jenë mjaft të vogla. Në rastin e fundit, trapezoidi nuk është aq i theksuar.

Në rastin e fundit, trapezoidi nuk është aq i theksuar

Modele të tilla me përzgjedhjen e saktë të gjatësisë dhe të përshtatur në bel janë pothuajse të gjithë seksin e drejtë. Minizonat e zjarrtë përshtaten me vajzat me këmbë të gjata, të cilët dëshirojnë të shtojnë vëllim në hips e tyre. Mundësia midi është e mirë për një kod të veshjes të lirshme ose për krijimin e një looki romantik. Përveç kësaj, ky gjunjë gjatësi do të fshihet hips të plotë dhe theksoj belin elegante (edhe nëse nuk është aspak i dukshëm në rroba të tjera). Gjatësia maksimale ndonjëherë fsheh rritjen, kështu që rekomandohet të vishen zonja të larta. Në përgjithësi, një skaj i rregullt i A-line i zgjedhur do të ndihmojë të fshehni vëllimin shtesë dhe ta shtoni atë. Gjëja kryesore është të merren parasysh përmasat e trupit.

A-line skaj është një preferuar në mesin e designers modës. Kjo ishte veçanërisht e dukshme në shfaqjet më të fundit të modës.

Dhe ai që ndjek modën do të vëreni se skaji i lëkurës A-line është një gjë që duhet të shfaqet në veshjet.

Pattern skaj-trapezoid hap pas hapi

Shumica e fundeve janë modeluar në bazë të modeleve bazë. funde direkte . Duke bërë një model-bazë, ju lehtë mund të ndërtojë një skaj A-line.

Ndërtimi i modelit fillon me faktin se nga pikat ekstreme më të ulëta të shigjetave, ju do të duhet të ulni pingul në vijën fundore. Pritini gjysmet e fundeve përgjatë këtij pingul. Shigjetat gjithashtu priten. Si rezultat, secila gjysmë ndahet në dy pjesë, shiritin.

Hapi i ardhshëm do të jetë bashkimi i gjysmave të vijave përgjatë çorape. Mburoja fsheh, duke formuar kështu një copëz.

Këmba në pjesën e përparme dhe të prapme të skajit janë të ndryshme. Prandaj, njëri prej tyre (zakonisht prapa) nuk është i mbyllur plotësisht, por vetëm gjerësia e pjesës së mbetur të gjysmës tjetër. Kjo është bërë në mënyrë që shtresat anësore "nuk lëvizin poshtë" dhe gjerësia e fundit përkon në dy gjysma.

Algoritmi për ndërtimin e modelit të skajit të trapeve "nga e para"

Në rast se nuk ka model bazë të një skaj të drejtë në dorë, do të jetë pak më e vështirë për të modeluar një trapezë. Në fund të fundit, së pari duhet të ndërtoni një model bazë dhe pastaj të vazhdoni me formimin e siluetit A.

Për të ndërtuar një model ju duhet të hiqni sa vijon matjet : perimetri i belit (OT), lartësia e hip (WB), perimetri hip (ON), gjatësia e produktit (CI).

 1. Në letër, vendosni vertikalisht poshtë një seksion të barabartë me ndryshimin: WB-1 cm.
 2. Nga pika më e lartë e segmentit, vendosni vertikalisht një segment të barabartë me gjatësinë e produktit.
 3. Janë marrë tri pikë. Nga lartësitë rezultuese, vizatoni vijat horizontale në të djathtë. Këto do të jenë linjat e belit, hip dhe fund.
 4. Nga pika e lartë në të djathtë në nivelin e belit, vendosni një distancë të barabartë me: OFF / 4 + 2.
 5. Në mënyrë të ngjashme, lënë mënjanë në nivelin e hip, e barabartë me një të katërtën e rrethit hips.
 6. Nga pika që rezulton, ajo në hips, vendosni pingulin poshtë në pjesën e poshtme.
 7. Kthehuni tek pika e re hip. Vendos në të djathtë përgjatë vijës së hips një segment të barabartë me shumën: RP / 4 + 1.
 8. Përmes pikës së formuar, vizatoni një pingul deri në bel dhe poshtë. Duhet të jetë një drejtkëndësh.
 9. Nga pika ekstreme e ekstremit të djathtë, vendosni majtas një distancë të barabartë me shumën e OT / 4 + 4.
 10. Lidhni pikat në bel (dy në mes) me pikën në nivelin e hips me një vijë të qetë lakuar.
 11. Nga pika më e majtë në vijën e belit e vendosur në anën e djathtë 8 cm. Kjo do të jetë qendra e tufës (CV).
 12. Nga CV poshtë, mbajeni pingulin. Segmenti duhet të jetë 10 cm.
 13. Nga CV vendosur mënjanë 1 cm në të djathtë dhe në të majtë.
 14. Bëni një shigjetë në pjesën e përparme të skajit.
 15. Përsëritni hapat 11-14. Vetëm segmenti duhet të shtyhet nga pika më e majtë në nivelin e belit. Pingulja do të jetë e barabartë me 12 cm, dhe nga qendra e tuck-it në të djathtë dhe në të majtë ju duhet të shtyni me 2 cm.
 16. Nga pikat e ekstremit të sipërm në vijën e belit, mënjanë 1 cm poshtë.
 17. Nga pika më e ulët e kryqëzimit të dy gjysmave të skajit, vendosni mënjanë 2 cm në të majtë dhe në të djathtë.
 18. Lidhni të gjitha pikat në skajin e një modeli të skajit drejtkëndor. Vëzhgoni linjat e lëmuara.
 19. Pritni bazën e modelit.
 20. Nga pikat e poshtme të shigjetave, vizatoni një pingul dhe prerë modelet e gjysmave përgjatë vijës. Shigjetat gjithashtu duhet të priten.
 21. Modeli i gjysmës së përparme të skajit. Përhapni shiritat duke e lidhur tufën.
 22. Në gjysmën e pasme të modelit, shirita nuk do të jetë e lidhur plotësisht. Duhet të lini një distancë të vogël për tu hedhur, në mënyrë që fundi i ndezur të jetë i barabartë me ndezjen në pjesën e përparme të modelit.
 23. Së fundi, për të formuar një siluetë më të theksuar të një trapezi, të vendosur 3 cm larg nga buza e jashtme e modelit përgjatë vijës fundore.
 24. Rrethi skicën përfundimtare të modelit.
 25. Modeli është gati, ju mund të shkoni në prerjen dhe qepjen.

Një skaj i linjës është duhet të ketë në vitin aktual . Ajo është shumë popullore, sepse një model i tillë nuk mund të pëlqehet, sepse i përshtatet pothuajse të gjithëve, duke shijuar "vizatimin" e figurës femërore, duke e bërë atë elegante dhe të lehta.

20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,