Si të bëhesh burri i një njeriu të vërtetë?

Në emër të bukur njeriu   Keni guximin dhe bëhuni,   Aftësia për të menduar dhe ëndërruar,   Të jesh i frymëzuar   Të jetë në gjendje të vlerësojmë, të jetë në gjendje të japë   Ngrohtësia dhe miqësia pa dështim

Në emër të bukur "njeriu"
Keni guximin dhe bëhuni,
Aftësia për të menduar dhe ëndërruar,
Të jesh i frymëzuar

Të jetë në gjendje të vlerësojmë, të jetë në gjendje të japë
Ngrohtësia dhe miqësia pa dështim.
Dhe për një familje të jetë një mbështetje
Dhe për fëmijët - shembulli i duhur.

Me këto vargje, një nga miqtë e mi, një grua dhe nënë, foli për rolin në këtë jetë të një burri të vërtetë - babai dhe burri. Disa gra, pasi i kanë lexuar këto linja të frymëzuara, do të thonë me zhgënjim apo edhe me zemërim: "Ajo do të shohë hubbin tim, kur ai zvarritet në shtëpi me vetullat", nuk do të kishte fabula të përziera. " Por, ndoshta, nuk ka një grua të vetme në botë që nuk do të donte një person të tillë të besueshëm të denjë për këto fjalë të mira, një person i besueshëm për të ecur pranë saj në jetë - NJË NJERI I REAL!

Pra, të dashur lexues, le të flasim për burrat. Nga rruga, nëse doni, ju mund t'u tregoni atyre këtë artikull: do të ketë diçka për të folur në mbrëmje mbi një filxhan çaj. Cilët njerëz janë ata që na sjellin, gra, lumturi, hidhërim, gëzim, trishtim? Pse nuk ndihemi ndonjëherë, duke ecur pranë tyre, një shpatull dhe mbështetje të fortë? Le të përpiqemi të gjejmë përgjigje për këto pyetje. Po në qoftë se arsyeja për ne gratë?

Një Sekret: Jepni komplimente.

A keni bërë ndonjëherë një vërejtje krejtësisht të pafajshme për burrin tuaj, të cilit ai ka reaguar në mënyrë të papritur ose ka mbyllur për njëfarë kohe? Ju pyesni veten: "Çfarë thashë?" Shumë shpesh bashkëshortet pa dashje bëjnë vërejtje të ashpra për burrat e tyre, duke i lënduar. Replikat si: "A është si një njeri?", "Ku është krenaria juaj mashkullore?", "Nga i çoni vetëm duart?" Dhe, si jo vetëm që e poshtërojnë një njeri, por e distancojnë atë nga gruaja e tij. Mbreti Solomon, një i urtë i madh dhe një psikolog i mrekullueshëm, në Proverbat e tij ofron vizionin e tij për sekretet e lumturisë familjare: "Një grua e mençur e thur shtëpinë". Roli i gruas, grave në ndërtimin e një shtëpie të lumtur dhe marrëdhëniet e besimit në familje është jashtëzakonisht i madh. Është mençuria e gruas së tij që do të ndihmojë një njeri të bëhet kreu i familjes.

Nëse një njeri mendon se nuk ka ndonjë cilësi thelbësore mashkullore, ai po përpiqet me gjithë fuqinë e tij për ta fshehur këtë fakt nga të gjithë, si dhe nga gruaja e tij. Ai mund të përdorë sarkazëm, ironi, mprehtësi në bisedë, madje edhe despotizëm. Dhe askush, duke përfshirë edhe të afërmit e tij, madje mendon se ky është vetëm një mashtrim me të cilin ai kërkon të mbrojë ndjeshmërinë e tij. Dhe nëse gruaja vazhdimisht i tregon atij cilësinë e humbur dhe madje e krahason bashkëshortin e saj të vështirë me një fqinj më të aftë, atëherë ajo do të arrijë vetëm një gjë - burri do të kthehet në një kërmill të zymtë dhe vetë ajo do të shndërrohet në një çrregullim, magpie përjetësisht të pakënaqur.

Në një nga këshillimet familjare, një grua më tha se burri i saj nuk pëlqente të punonte në kopsht. Në zonën e tyre të vogël, duart e njeriut janë shumë të nevojshme, sepse ajo vetë është e dobët në shëndet. Dhe burri i saj nuk i përgjigjet ankesave të saj të vazhdueshme dhe kërkesave për ndihmë. Përkundrazi, me çdo pretekst, ai u përpoq të dilte nga shtëpia sa më shpejt që të ishte e mundur, derisa gruaja e tij arriti ta "shfrytëzonte" atë në kopsht. Marrëdhënia e tyre u bë e tendosur, kështu që ajo madje deklaroi në zemrat e saj se ajo nuk kishte nevojë për një njeri të tillë, vetëm emrin që kishte një burrë. Doli që shpesh e kishte poshtëruar burrin e saj. Pas bisedës tonë, gruaja vendosi të ndryshojë qëndrimin e saj ndaj burrit të saj dhe të përpiqet të shohë diçka të mirë në të, megjithëse ajo "nuk sheh ndonjë perspektivë në këtë".

Pas njëfarë kohe, gruaja erdhi tek unë përsëri dhe më tregoi për ndryshimet: "Sapo arrita ta bind burrin tim për të ndihmuar. Ai mori një lopatë dhe filloi të gërmoj kopshtin. Isha duke qëndruar pranë, duke u përshtatur me "vizionin e ri të të vjetërës" dhe papritmas e admiroja pa dashje, muskujt e tij në krahët e mi, me lëvizje të lehta. Unë nuk mund të rezistojë dhe të shkatërruar në komplimentet në adresën e tij! Ju thoni një njeri të vërtetë! Nuk mendova as që fjalët e mia ishin kaq të rëndësishme për të. Sigurisht, ai nuk tregoi menjëherë se ai ishte i kënaqur të pranonte, por unë nuk kam më probleme me kopshtin! "

Gratë duhet të dinë se një nevojë shumë e rëndësishme e një burri është njohja e rëndësisë së tij në familje, cilësitë e tij më të mira, aftësitë, autoritetin dhe dinjitetin. Një grua e mençur do ta kënaqë këtë nevojë për një njeri. Ajo do të përpiqet të ruajë besimin e tij edhe kur askush tjetër nuk e bën.

Sekreti i dytë: ta mbështesë atë në suksese dhe dështime.

Gratë ndonjëherë nuk e kuptojnë fare se çfarë përpjekjesh kërkohen prej një burri për të fituar, siguruar, ushqyer familjen e tij. Meshkujt flasin rrallë për këtë. Ata nuk thonë se do të kishin trajtuar nevojat e gjysmave të tyre me një kuptim më të mirë nëse ata kishin arritur sukses më të madh në punë. Nëse një burrë nuk merr kënaqësi nga puna e tij, kjo me siguri do të ndikojë në marrëdhënien e tij me gruan e tij. Këtu është e nevojshme mençuria e gruas. Ajo ose mund të kontribuojë në suksesin e burrit të saj, ose të ndërhyjë dhe në këtë mënyrë të kontribuojë në shkatërrimin e martesës së tyre.

"Burri im kishte një arsim të lartë prestigjioz, por për shkak të rrethanave të caktuara ai duhej të shkonte në punë si shitës në treg," Valentina tregon përvojën e saj të trishtuar. - Nuk mund ta pranoj këtë situatë. Mua më duket se burri im nuk është thjesht duke kërkuar mundësi për të ndryshuar diçka, se ai thjesht është derdhur. Kur ai erdhi nga tregu, unë u përpoqa ta provokoja atë, të gjente një njeri për t'u zgjuar në të. "Epo, si janë geniet tanë që kryejnë punë? - pyeta. "A e gërmoni edhe këtë qiranë këtë muaj?" Burri i heshtur i kundërshtoi sulmet dhe talljet e mia, por një ditë ai nuk erdhi në shtëpi. Ai u divorcua me mua dhe u martua me një grua tjetër. Sot ai është një biznesmen i suksesshëm, një njeri i sigurt dhe unë do të pastroj ironi e sarkazëm për një kohë të gjatë ".

Kjo është një përvojë e trishtuar. Por është e dobishme për ata që praktikojnë marrëdhënie të tilla në familje. Solomoni thotë për gratë e tilla: «Gruaja e keqe që bie» ose: «Është më mirë të jetosh në një vend të shkretë se sa me një grua të mërzitshme dhe të zemëruar». Aftësia e një gruaje për të shprehur shumë emocione negative të pakontrolluara mund ta bëjë jetën e një familje të hidhur. Zakonisht, fëmijët që jetojnë në një mjedis të tillë priren të fluturojnë më shpejt nga fiset e tyre amtare.

Sekreti tre: le të shkojë peshkimi

Gratë duhet të kujtojnë se një burrë ka nevojë për miq jashtë shtëpisë së tij. Kjo nuk është neglizhimi i gruas së tij. Mos ji xheloz. Ekziston një kategori e burrave që, duke u gëzuar në suksesin apo suksesin e tyre, kanë një dëshirë të madhe për t'u treguar shokëve të tyre, për të marrë miratimin dhe njohjen nga kolegët e tyre. Ata duan të shkojnë në peshkim, të ftojnë miqtë në shtëpi ose të organizojnë një pushim në natyrë. Meqenëse gratë kanë tendencën ta mbajnë shtëpinë e familjes, ajo dëshiron të ndajë gëzimin e momenteve të lumtura me bashkëshortin e saj, pret ata përsëri dhe përsëri, dhe dëshira e bashkëshortit të saj për të festuar suksesin jashtë rrethit të familjes është perceptuar nga ajo në armiqësi dhe ankthi, pakënaqësia, hutimi ose hidhërimi i saj e bëjnë atë të grindet dhe keqkuptim. Gruaja e tij duhet ta trajtojë këtë tipar të një njeriu me një mirëkuptim të madh, kështu që takimi me miqtë jashtë shtëpisë nuk ndjell një ndjenjë të fajit në të. Në mënyrë tipike, kënaqësia e kësaj nevoje lejon burri të jetë i vëmendshëm ndaj gruas së tij, rrit vetëbesimin e tij.

Sekreti katër: mos i jepni këshilla

Duke përjetuar situata stresuese çdo ditë, burrat nuk kanë nevojë për një njeri që me gatishmëri jep këshilla, por një dëgjues i vëmendshëm. Nëse gruaja i di përgjigjet për të gjitha pyetjet, atëherë njeriu është i shqetësuar për kompleksin e inferioritetit. Do të duhet pak kohë dhe burri nuk do t'i besojë shqetësimeve të tij për të njohur të gjitha, ai tërhiqet në vete dhe gruaja e tij trishton: «Kur ai po më takonte, nuk ishte aq i heshtur.»

Meshkujt nuk preferojnë të flasin për problemet ose dështimet e tyre. Ata përpiqen t'i zgjidhin ato vetëm. Nganjëherë njeriu as nuk njihet si mik nëse nuk është i sigurt se do të ndihmojë. I tillë është thelbi mashkullor - të mos zhvendosësh problemet mbi supet e tjera, por t'i zgjidhësh ato vetë. Nëse një njeri preferon të mos ju tregojë për problemet e tij, mos e detyrojeni atë. Jepini atij sa më shumë kohë që të jetë e nevojshme për të përballuar problemin ose të vendosni t'ju tregojë për këtë. Në raste të tilla, më mirë ta ndihmoni që të rimarrë qetësinë me inkurajimin, vullnetin e mirë dhe besimin në forcën e tij.

Burimi: 1001-sovet.com

Cilët njerëz janë ata që na sjellin, gra, lumturi, hidhërim, gëzim, trishtim?
Pse nuk ndihemi ndonjëherë, duke ecur pranë tyre, një shpatull dhe mbështetje të fortë?
Po në qoftë se arsyeja për ne gratë?
A keni bërë ndonjëherë një vërejtje krejtësisht të pafajshme për burrin tuaj, të cilit ai ka reaguar në mënyrë të papritur ose ka mbyllur për njëfarë kohe?
Ju pyesni veten: "Çfarë thashë?
Replikat si: "A është si një njeri?
Ku është krenaria juaj mashkullore?
Nga i çoni vetëm duart?
Epo, si janë geniet tanë që kryejnë punë?
A e gërmoni edhe këtë qiranë këtë muaj?
20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,