Si të hedhësh një zemër nga letra. Si të krijoni një zemër me duart tuaja. Si të krijoni një zemër volumetrike nga letra.

  1. Zemra e letrës
  2. Zemra e modulit
  3. Ide Zemra - Origami Star - vrima Star
  4. Si për të bërë një zemër të bukur: qese çaj
  5. Zemra me krahë
  6. Zemra modulare origami: metodat e prodhimit
  7. Zemra rrethojnë
  8. Unazë në formë zemre të letrës
  9. Libri i zemrës
  10. Video të tjera të mbledhjes së zemrës origami

Veçori e teknikës së origami është se me ndihmën e këtij arti ju mund të shtoni të gjitha llojet e shifrave. Duke përdorur metoda të ndryshme të palosjes së letrës, një dhe gjithashtu modeli mund të duken krejtësisht të ndryshme. Klasa master e sotme do t'i kushtohet simbolit të dashurisë - zemrës. Unë do të tregoj disa truket se si të krijojë një zemër origami, skema për secilin model zgjidhet sa më hollësisht të jetë e mundur, në mënyrë që të mos ketë vështirësi në punë.

Zemra e letrës

Unë do të filloj, ndoshta, me një zemër të thjeshtë nga një copë drejtkëndëshe letre. Me këtë detyrë filluan Origistët dhe madje edhe fëmijët. Skema është shumë e lehtë dhe e kuptueshme:

Si rezultat, duhet të kesh një zemër të pastër:


Si rezultat, duhet të kesh një zemër të pastër:

Shihni videon për më shumë detaje:

Zemra e modulit

Hapi i ardhshëm do të jetë një zemër modular.


Për këtë shifër, ne duhet të përgatisim 370 module të kuqe.

Ne fillojmë të hedhim shifrën nga baza e 5 qosheve.

Ne fillojmë të hedhim shifrën nga baza e 5 qosheve

Duke filluar nga rreshti i dytë, ne shtojmë edhe 5 module, domethënë, tashmë kemi 10 qoshe. Në rreshtat e ardhshëm, ne vazhdojmë të shtojmë 5 modele.

Në rreshtat e ardhshëm, ne vazhdojmë të shtojmë 5 modele

Kështu, në radhën e katërt duhet të kemi 20 qoshe. Tani ne duhet të ndajmë pjesë të punës me sy në dy pjesë. Pas kësaj, ne shtojmë një trekëndësh përtej njëri-tjetrit, duke dhënë kështu formën e zemrës.

Ide Zemra - Origami Star - vrima Star


Në këtë set të filmave, Julia Jittenmeyer paraqet Star Holes të palosshme nga Francesco Mancini
Në këtë set të filmave, Julia Jittenmeyer paraqet "Star Holes" të palosshme nga Francesco Mancini. Kur Natalie e mbylli librin, ky shenjues u zhduk. Dhe meqenëse shënimet e tyre origami origami nuk janë vetëm të bukura, por çuditërisht të thjeshta, edhe duart e fëmijëve të vegjël mund t'i ndjekin me lehtësi ato.

Pastaj vendosni një nga shiritat e letrës me anën e ndritshme përpara jush. Tani e ktheni në mes në drejtimet gjatësore dhe qendrore. Tani aplikoni letrën dhe rrëshqitni skajin e poshtëm drejt qendrës. Pastaj del në qoshe të majtë në skajin e djathtë dhe hapeni përsëri.

Pastaj del në qoshe të majtë në skajin e djathtë dhe hapeni përsëri

Në rreshtin e pestë shtojmë numrin e njëjtë të moduleve, të pandryshuara. Por rreshti i gjashtë do të rritet me 4 qoshe, dmth., 2 module duhet të vendosen përballë njëri-tjetrit.

, 2 module duhet të vendosen përballë njëri-tjetrit

Ne vazhdojmë të shtojmë në rreshtin e 7-të. Për ta bërë këtë, në vend të shtimit të 2 moduleve në rreshtin e gjashtë, bashkëngjitëm edhe një tjetër kënd:

Pastaj rrokulliset këndin e djathtë poshtë në buzë të majtë dhe e hap përsëri. Kjo jep pikën e ndërprerjes në mes. Në pjesën e poshtme del triangle. Nëse e keni përgatitur rregullisht asamblenë, mund të klikoni lehtësisht në faqe. Në krye të qendrës, prerë letrën.

Drejtoritë janë kryesisht për vajzat. Natalie Kramer, Natalie Kramer, dëshmon se ajo mund të bëjë pa shkëlqim në blogun e saj. Si do ta përshkruanit jetesën tuaj? Baza e objektit tonë janë elementët e dizajnit që kanë ardhur së bashku gjatë viteve, të plotësuara me bazat e mira. Për shumë libra, sigurisht, ka disa rafte në sallën e punës dhe të jetesës. Ne përgatitëm një tavolinë darke me një arrë vaji në përputhje me idetë tona. Fotot e miqve, fotot e formateve të mëdha, fotografuar nga burri im dhe vizatimet e fëmijës së djalit tonë zbukurojnë muret.

Fotot e miqve, fotot e formateve të mëdha, fotografuar nga burri im dhe vizatimet e fëmijës së djalit tonë zbukurojnë muret

Bosh jonë është bërë ovale. Ne jemi në rrugën e duhur. Përsëriteni rreshtin e 8-të si 7-ta. Janë mbledhur 9 dhe 10 rreshta pa shtimin e moduleve. Tani kthehemi në rreshtin e 8-të, në vendin e shtimit të moduleve. Ne kemi nevojë për të shtuar 4 trekëndësha në këto vende, në radhën e ardhshme ne shtojmë 3 qoshe, pastaj përsëri 4. Në total, ne duhet të kemi 7 rreshta në çdo anë të workpiece:

Si për të bërë një zemër të bukur: qese çaj

Është pothuajse në çdo dhomë. Dritë dhe perde janë një koncesion për një apartament që nga vitet '60. Për secilën fazë të zhvillimit, kërkohet një zgjidhje e re për kabinetet e fëmijëve, një kuzhinë dhe një dhomë të gjallë. Para së gjithash, kjo do të thotë që gjatë ditës mund të bëni spontanitet dhe të rivendosni rendin në mbrëmje.

Ne kemi një dhomë të gjallë-ngrënie me diell me ballkon. Ka gjithmonë libra dhe revista në tavolinën anësore. Më pëlqen ta shoh atë dhe të kem një filxhan çaj. Me cilat materiale preferoni të punoni? Është mbështjellë ose përpunuar me ngjitës letre. Qepja e duarve, krijon objekte të thjeshta tre-dimensionale. Bukuri natyrore, rruaza prej druri të gjallë nuk duhet të mungojnë! Nuk ka pak kohë për ditën e Shën Valentinit, dhe nëse mendoni se kjo është një festë komerciale, ata kanë ardhur me supermarkete të mëdha për të shitur më shumë se këto zemra letre.

Nuk ka pak kohë për ditën e Shën Valentinit, dhe nëse mendoni se kjo është një festë komerciale, ata kanë ardhur me supermarkete të mëdha për të shitur më shumë se këto zemra letre

Rreshti i fundit duhet të përbëhet nga 2 module. Pastaj i kthejmë strukturat rezultuese në mes të zemrës:

Pastaj i kthejmë strukturat rezultuese në mes të zemrës:

Tani plotësojmë hapësirat boshe me modulet.

Tani plotësojmë hapësirat boshe me modulet

Ju mund të përdorni post-it ose një letër të ngjyrave, e cila është katror, ​​sigurisht në tavolinën tuaj tani ju shihni letër që në pak minuta do të bëhet zemra. Ju duhet vetëm një fletë letre dhe tre minuta për ta bërë këtë. zemra e letres . Ju mund ta përdorni atë si një faqe bookmark, ngjiteni në kartoni për të bërë një kartë të Shën Valentinit, përdorni atë për të dekoruar dhurata, ose të dekoroni një dhomë duke e ngjitur atë në zemrat.

Ne e kemi parë këtë dhe kjo zemër është 100% origami, sepse edhe pse nuk është sikur të jetë bërë me një fletë letre të palosur, nuk është aspak e vështirë. Është gjithashtu një dhuratë me shumë përdorime. Vendoseni në karton për të bërë kartën tuaj të Shën Valentinit me dorë.

Butësisht shtrydhni pjesë të punës në mënyrë që të mos kemi boshllëqe në krye. Në fund, kjo duhet të jetë zemra:

Në fund, kjo duhet të jetë zemra:

Nëse papritur gjatë punës keni ndonjë vështirësi me zemrën origami, videoja do t'ju ndihmojë të kuptoni dhe lehtësoni procesin e montimit:

Përdorni si një kartë që mund të përdoret për të regjistruar një shënim ose emrin e marrësit. Më pas, mund të shërbejë si një shënues për libra dhe do të jetë një dhuratë që zgjat shumë kohë. Për çdo zemër kemi nevojë për një fletë letre, është e rëndësishme që ajo të jetë katrore. Pavarësisht nga madhësia, nëse përdorim një fletë të madhe letre, do të kemi një zemër të madhe dhe nëse fillojmë me një fletë të vogël, rezultati do të jetë një zemër më e vogël. Por nëse është shumë e rëndësishme që ajo të jetë një letër ideale katrore dhe jo drejtkëndore. - Ndiqni udhëzimet në video ose në diagramin e mëposhtëm, me shumë pak dele, në mënyrë që zemra të jetë e gatshme. - Ju gjithashtu mund të shkruani mesazhin tuaj më herët dhe të minimizoni letrën me një formë të zemrës.

Zemra me krahë

Nëse doni të papritur shokun tuaj të shpirtit pa shpenzuar shumë kohë duke përgatitur një dhuratë, atëherë një zemër me krahë do të jetë një zgjidhje e shkëlqyer. Është kryer nga një shesh i thjeshtë letre. Nuk dihet njohuri dhe aftësi të veçanta në këtë punë. Kështu që nuk shoh asnjë arsye për të mos tentuar të bëj një deklaratë origjinale dashurie me duart e mia:

Më ndiqni për të parë video të reja. Faleminderit për komentimin dhe ndarjen! Origami është një art i mrekullueshëm për të bërë figura letre. Funksionimi i thjeshtë i fletëve të palosshme të letrës për të marrë fotografi është shumë relaksuese, kështu që të rriturit mund të kënaqen gjithashtu me të!

Zemra modulare origami: metodat e prodhimit

Një fletë letre katrore, ngjyra që dëshironi. Ajo zgjat 28 sekonda, por më ka marrë rreth tre minuta për ta përfunduar atë. E para është të copëtojeni fletën në gjysmë. Kthejeni atë rreth, të kthehet teh 180 gradë dhe del në gjysmë kështu që ju keni dy rreshta në formën e një kryq.

Zemra rrethojnë

Ne kemi shpërbërë tashmë 3 opsione për shtimin e zemrës së letrës. Por kjo nuk është e gjitha. Një shprehje më origjinale e ndjenjave është rrethojnë zemrën .


Fusni një nga gjysmet e fletës në mënyrë që të keni një drejtkëndësh. Kthejeni atë dhe të sjellë të dy qoshet në qendër për të bërë një trekëndësh. Dërrini anët e majtë dhe të djathtë të fletës drejt qendrës, dhe pastaj delini të dy qoshet në brendësi, si me trekëndëshin e sipërm.

Nëse e ktheni atë dhe e fishoni në gjysmë, do të vini re se ka dy "veshë" në krye. Pritini ato në mënyrë që ata të mbeten dy sheshe. Zgjeroni zemrën tuaj dhe vendosni dorën e sipërme në një qese të tillë më poshtë. Dërrasë qoshet e dy "pikito" më lart në qendër. Një fletë letre katrore.

Unazë në formë zemre të letrës

Darë një fletë katrore në gjysmë horizontalisht. Pastaj dele atë përsëri në mënyrë që ju të keni një shesh të vogël. Kthejeni rreth një herë dhe përkulni të dy qoshet e brendshëm në mënyrë që të keni një trekëndësh. Zgjero ato dhe, sapo të shënohen linjat e reja, rrokulliset ato brenda për të marrë një piramidë: së pari njëra dhe tjetrën. Kjo mund të marrë disa përpjekje nëse jeni i ri. Bëni këtë sa herë që keni nevojë!

Libri i zemrës

E pra, për njerëzit romantikë që nuk mund ta imagjinojnë ditën e tyre pa lexuar kryeveprën e ardhshme, është e nevojshme vetëm të shënosh zemrën.
E pra, për njerëzit romantikë që nuk mund ta imagjinojnë ditën e tyre pa lexuar kryeveprën e ardhshme, është e nevojshme vetëm të shënosh zemrën

Marrja e një aksioni të tillë të mirë për leximin e librave do të ngrejë shpirtrat tuaj sa herë që hapni një libër. Një shënjues i tillë mund të paraqitet, për shembull, në Ditën e Shën Valentinit si shprehje e ndjenjave tuaja të ngrohta. Sigurohuni që të përpiqeni të bëni një shënjues të tillë të bukur:

Fusni dy skajet e piramidës tuaj në qendër. Ju do të keni një shesh me një vijë vertikale në qendër. Kthejeni letrën në drejtim ku ajo duket si një trekëndësh i pastër që nuk ka rrudha. Merrni këndin e sipërm dhe ngrini atë pak për të formuar "sqepin" e një fluture.

Flutini këndin e sqepit poshtë dhe pak më tej derisa të arrini në anën tjetër të tehut. Qafa e fluturës shërben për të ndaluar atë. Forma krahët dhe këmbët: tërhiqni pak, kështu që ata nuk duken aq të sheshtë. Dhe ke mbaruar! Megjithatë, sapo të njiheni me folds, është shumë më e lehtë.

Megjithatë, sapo të njiheni me folds, është shumë më e lehtë

Këtu është video për këtë opsion:

Për një zemër të tillë, është më mirë të marrësh letër me anët e ngjyrave të ndryshme, kështu që lule në qendër është ekspresive.
Progress:

1. Ne marrim një fletë drejtkëndëshe letre, gjatësia duhet të jetë dyfishi i gjerësisë, kjo sepse kjo metodë fillimisht ishte projektuar për një projekt-ligj dollari.

Video të tjera të mbledhjes së zemrës origami

Do të përpiqet? Nëse nuk keni një sundimtar, mund të përdorni çdo sipërfaqe të sheshtë dhe të vështirë, për shembull, një kartoni të vetme, mbulim laptop, etj. Gjëja e parë që duhet të bëni është që të vendosni fletën vertikalisht dhe të bëni dy etiketa duke përdorur rregullin prej 1, 5 cm secila. Ne duhet ta bëjmë këtë në krye të fletës dhe më poshtë. Filloni nga maja, vendosni rregull sa më afër të jetë e mundur në buzë të mundshme, 0 duhet të jetë në anën e majtë të fletës. Bëni shenjën e parë në centimetër dhe gjysmë, dhe e dyta - në tre centimetra. Bëni të njëjtin proces poshtë, etiketat e sipërme dhe të poshtme duhet të përputhen.

2. Fusni trekëndëshat në të dyja anët. Nevoja për të bërë një kthesë të mirë.

3. Përhapeni fletën.

4. Përsëritni pikën 2 nga ana e kundërt.

5. Ne e rregullojmë fletën dhe shënojmë trekëndëshat A dhe B.

6. dhe 7. Ne bashkojmë trekëndëshat A dhe B së bashku në qendër.

8. Ne e zbutim atë në një mënyrë të tillë që nga buza e djathtë të kemi një trekëndësh të Ploskit.

9. Përsëriteni të njëjtën gjë në anën tjetër.

10. Fusni skajin e trekëndëshit.
10

Pra, vazhdojmë.
11. Zgjero trekëndëshin nga hapi i mëparshëm.

12. Nivelim për të bërë një shesh.

13. Në shesh kemi dy trekëndëshat e vogla.

14. Ne hapim trekëndëshat dhe i bëjmë të sheshtë.

15. Përsëritni pikat 10-14 me tri parti të tjera.

16. Ktheni me kujdes në gjysmë në një plan vertikal dhe bëni një kthesë.
16

17-18. Ne zgjerojmë dhe ngremë gjysmën e duhur.

19. Ne e ulim atë në mënyrë që ajo të vijë në kontakt me gjysmën e majtë.

20. Ngrini gjysmën e djathtë të pjesës tjetër.

21. Mbajini qoshet me trekëndësha.

22. Ne e harrojmë pozicionin e djathtë në pozicionin e paragrafit 20.

23. Bend qoshet e sipërme mbrapa.

24. Kthehuni në anën tjetër.

25-26. Bend qoshet në anët për të bërë një zemër. Ne kthehemi prapa. Dhe të gjithë

Si do ta përshkruanit jetesën tuaj?
Me cilat materiale preferoni të punoni?
Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,