Si të pastroni një jastëk pendë në shtëpi? Si të lani një jastëk pendë në shtëpi?

 1. Si të pastroni një stilolaps në shtëpi?
 2. Si të pastroni pendët: tharje
 3. Cilin pastrim duhet të preferoj?
 4. Ne pastrojmë në shtëpi!
 5. Jastëkët për larje dore hap pas hapi
 6. Ne lajmë jastëkun në lavatriçe
 7. Kujdesuni për jastekët e divanit
 8. Si të lani lloje të ndryshme jastëkësh
 9. Jastëkët për shpëlarje dore dhe pendë
 10. Si të lani një jastëk në një makinë larëse
 11. Si të bëni avull poshtë dhe jastëkët me pendë
 12. CILI I KUJDES PER PARAQITJEN?
 13. SHTPI I pastër!
 14. SHENJAT E MBETJES S W SHTYPIT
 15. MBI SHTYLLA N IN MAKIN E VARGS
 16. KUJDESI PILLR SHKOLLAT SOFA

A duhet të pastroj jastëkët?

Produkti nga poshtë dhe pendët duhet të përpunohet një herë në vit. Ka shumë arsye për këtë.

1. Lapsa në mënyrë aktive thith djersën e njeriut, pendë është kripur, si rezultat i së cilës jastëku i pendës bie.
2. Me kalimin e kohës, mbushësi mbërthehet, bëhet i ashpër dhe është e pakëndshme të flini në të.
3. Të gjithë njerëzit sëmuren, dhe jastëkët janë vend i shkëlqyeshëm për akumulimin e viruseve dhe baktereve.
4. Ndërsa pluhuri grumbullohet në mbushës, marimangat e pluhurit që shkaktojnë alergji dhe dermatit të ndryshëm të lëkurës te njerëzit.

Metodat për pastrimin e jastëkëve të pendave

Para së gjithash, pastrimi i jastëkëve është i nevojshëm për të hequr qafe marimangat e pluhurit. Fshesë me korrent nuk merren me këtë detyrë. Marimangat e pluhurit lëshojnë një substancë ngjitëse të veçantë, kështu që ato nuk janë aq të lehta për t'u shqyer nga pendët. Jastëkët pendë me pluhur mund të jenë efektive vetëm nëse produkti është i ri dhe ende nuk ka zhytur shumë papastërti.
Në pastrimin e thatë, specialistët përdorin reagentë specialë që shpejt goditen me rriqra, baktere dhe viruse. Sidoqoftë, pas larjes, produkti shpesh humbet pamje fillestare bëhet e sheshtë dhe e ashpër. Përveç kësaj, shumë njerëz kanë nevojë për pastrim të jastëkëve të pendëve me një zëvendësim të një pecetë, dhe i gjithë produkti lahet në pastrim të thatë.
Pastrimi i thatë i jastëkëve tuaj është një mënyrë e lirë dhe e shpejtë. Për të pastruar jastëkun që duhet ta çoni në punëtori, prisni 20 minuta dhe mund të merrni një produkt të pastër. Pendët e çdo zogu mund të pastrohen, kështu që kjo metodë është më e popullarizuara në mesin e popullatës. Ky pastrim i jastëkëve kryhet në një aparat special me llamba ultravjollcë të integruar, falë të cilave papastërtia, pluhuri dhe mikroorganizmat e dëmshëm janë shkatërruar plotësisht. Pas përfundimit të procesit, stilolapsi vendoset në një mbulesë të re, çmimi i së cilës përfshihet në koston e shërbimit.

Lani jastëkun…
Lani jastëkun…

 • Së pari ju duhet të zgjeroni këtë produkt mahnitës. Kjo duhet të bëhet vetëm në një dhomë ku dritaret, dyert janë të mbyllura dhe nuk ka asnjë draft të vogël.
 • Derdhni ujë të ngrohtë në një banjë ose një legen të madh në të cilin do të shpërndahet cleanser . Mund të jetë gjithçka, por një zgjidhje sapuni është më e mirë.
 • Pushka e njomur duhet të jetë në ujë me pluhur të paktën dy orë.
 • Gjatë kësaj kohe, të gjitha papastërtitë dhe aromat do të zvogëlohen.
 • Tjetra, ju duhet të kulloni ujin e ndyrë dhe të shtrydhni gëzofin. Një tip i thjeshtë: e gjithë kjo mund të bëhet me një kullë kuzhine. Në të njëjtën kullesë, duhet të shpëlani pendët nën ujë të rrjedhshëm.
 • Pastaj gëzofet dhe pendët e njomura duhet të shtrihen mirë në ujë me sapun, dhe më pas shpëlajeni dhe shtrydhni me duart tuaja.
 • Larje jastëkësh në një makinë larëse e mundshme, por nuk do të jetë e një cilësie të lartë, pasi pendët do të jenë të thurura në një top dhe nuk lahen. Nëse ende vendosni se larja e jastëkëve në makinë do të funksionojë, pasi ato nuk janë shumë të ndyra, atëherë duhet ta bëni këtë në një jastëk të madh.

Si të thahen jastëkët
Si të thahen jastëkët

Në mënyrë që të thahet mirë materiali i larë, ai duhet të vendoset në një jastëk të madh të qepur, të qepur mbi të ose të lidhet fort me një nyjë. Ju duhet të jeni të sigurt se gjatë tharjes pendët nuk do të dalin nga një jastëk i tillë jastëk. Tharja fillestare do të bëhet në një makinë larëse të rregullt, ju vetëm duhet të vendosni mënyrën - rrotullimin.
Pas një rrotullimi të tillë, "jastëku" që rezulton duhet të tronditet mirë pa dështuar në mënyrë që gëzofet dhe pendët, të rrëzuara në një gungë, të shpërndahen në mënyrë të barabartë në të gjithë jastëkun. Mos u bëni shumë dembel për ta kontrolluar: a nuk kanë mbetur trupat e thyer. Tani është koha për tharjen përfundimtare. Ne varnim një qese me pupla në ajër të hapur, ku ka ventilim të mirë.
Derisa pendët të jenë plotësisht të thata, kjo jastëk jastëk do të duhet të kthehet disa herë, të skuqet dhe tronditet. Kjo duhet të bëhet në mënyrë që të mos ndalet. Nëse era e lagështirës, ​​të cilën nuk mund ta ngatërroni me asgjë, manifestohet, atëherë heqja e saj me ajrim dhe një larje e re nuk do të funksionojë. Një gjë e tillë mund të hidhet.
Për ta parandaluar këtë, lani dhe thani gëzhojat dhe pendët vetëm në fundjavë, kur do të keni mundësinë dhe kohën për të kontrolluar të gjithë procesin. Pas tharjes përfundimtare, gëzofi i thatë transferohet në një mbulesë të re, e cila është e qepur me kujdes.

Subtletët e vetë-pastrimit Subtletët e vetë-pastrimit

 • Jastëkët poshtë nuk duhet të vendosen në të gjithë makinën larëse. Së pari, pasi nuk i heq ato, dhe së dyti, prish pëlhurat, të cilat thjesht grumbullohen së bashku, dhe atëherë do të jetë shumë e vështirë për ta tharë. Pastrimi i jastëkëve në shtëpi duhet të fillojë me prerjen e pecetës dhe vendosjen e përmbajtjes së tij në një garzë ose çanta leckash për larjen pasuese.
 • Shtë më mirë të qepni fletët e shtratit për jastëkët "të azhurnuar" paraprakisht, duke marrë një pëlhurë me cilësi të dendur për këtë.
 • Pas pastrimit, mbushësi duhet të pastrohet mirë në një makinë larëse dhe të thahet në kushte të depërtimit të mjaftueshëm të ajrit.
 • Nëse ngarkoni të gjithë jastëkun në lavatriçe pa e hapur atë, atëherë pluhuri (ushqimi për rriqrat) do të mbetet brenda.
 • Nëse një jastëk ose një qese me një stilolaps lotët aksidentalisht gjatë larjes në daulle të makinës larëse, atëherë ju garantohet një telefonatë për master për të pastruar ose riparuar makinën.
 • Nëse pendë në jastëk është pulë, atëherë pasi ta keni larë humbet gëzofinë e saj (edhe pasi të thahet duket si e lagësht), dhe, për më tepër, pasi të laget, pendët e pulave fillojnë të dekompozohen me shpejtësi.

Luftimi i marimangës pluhuri Luftimi i marimangës pluhuri

Për të luftuar marimangën e pluhurit, duhet të ajrosni, rrobat e hekurta, batanijet e ngrohta ose të ngrira, jastëkët dhe dyshekët më shpesh. Tiket kanë frikë nga nxehtësia dhe të ftohtit.
Nxirrni produktet në verë për tu tharë në diell, si marimangat e pluhurit kanë frikë rrezatimi ultravjollcë , e cila jo vetëm që i vret ato, por gjithashtu shpejt dekompozon produktet e tyre të mbeturinave, të cilat janë alergjeni më i madh. Në dimër, ato mund të nxirren për një kohë në të ftohtë. Përveç kësaj, kërkohet larja e rregullt e jastëkëve dhe batanijave me mbushës sintetikë dhe veçanërisht larja e jastëkëve të pendave. Të gjitha metodat e luftimit të pluhurit dhe marimangave do të jenë efektive vetëm nëse ato kryhen rregullisht.

2014/07/18

Produktet me pupla natyrale mund të gjenden në çdo shtëpi, me përjashtim të vuajtësve të alergjisë që prej kohësh janë hequr prej tyre. Dhe ka disa arsye te mira . Së pari, produktet e pendëve janë kripur shpejt; erë e pakëndshme . Pastruesit e specializuar të thatë punojnë me reagentë që shkatërrojnë bakteret dhe marimangat e pluhurit. Së dyti, në gëzofët e shpendëve që nuk janë pastruar për të paktën 2-3 muaj, mbillen rriqra, agjentët kryesorë shkaktarë të alergjive. Dhe së treti, pastrimi i pendëve është një gjë problematike dhe e pakëndshme. Por nëse jeni kaq të lidhur me llojet natyrale të produkteve, atëherë tani do të kuptojmë se si të pastroni pendët shpejt dhe pa shirit të kuq.

Si të pastroni një stilolaps në shtëpi?

Disa zonja besojnë gabimisht se është e mundur të pastrohen pendët me një fshesë me korrent të zakonshëm. Sidoqoftë, rriqrat janë në gjendje të sekretojnë gluten, të cilat janë bashkangjitur me pendët. Shtë e pamundur t'i heqësh ato duke fryrë ajër. Metoda është e përshtatshme nëse sendi i pastrimit nuk kishte kohë të bëhej shumë i ndyrë, në raste të përparuara ekziston vetëm një zgjidhje - larja.

 1. Hapni produktin, kini kujdes nga draftet dhe kryeni veprimin në ambiente të mbyllura.
 2. Gjeni një enë, dhe madje edhe më mirë - derdhni ujë të ngrohtë në vaskë, shtoni ujë me sapun.
 3. Thithni gëzofin për 2 orë.
 4. Kulloni ujin e kontaminuar, duke i nxjerrë pendët. Përsëriteni nëse është e nevojshme. Shpëlarja dhe shtrydhja e pendëve është më e lehtë në një kullesë.

Si të pastroni pendët në jastëk?

Nuk rekomandohet pastrimi i pendës në jastëk ose në një produkt tjetër duke e vendosur atë plotësisht në lavatriçe. Pushat do të grumbullohen dhe pastrimi do të jetë me cilësi të dobët.

Si të pastroni pendët: tharje

Për tharje, vendosni pendët në një jastëk prej jastëkësh të bërë nga një pëlhurë e dendur, lidhni fort. Faza e parë kryhet në lavatriçe në mënyrën "Spin". Pastaj shkundni mirë jastëkun, kontrolloni për karavidhet. Varni atë në një vend të ventiluar mirë. Shkundni periodikisht derisa pendët të jenë plotësisht të thata, përndryshe ato do të bllokohen, do të shfaqet një erë e pakëndshme dhe të gjitha përpjekjet do të jenë të kota. Gjë nuk do të kursejë një larje ose tharje të re, ju duhet ta hidhni larg. pas tharje e duhur dele poshtë në një jastëk të ri dhe qep me kujdes.

I pastër i thatë

Nuk ka kohë për të lyer me produktet e pendëve në shtëpi, dhe nuk ka para të mjaftueshme për t'u pastruar - zgjidhni terrenin e mesëm: pastrim të shpejtë. Merrni jastëkun në një punëtori të veçantë, prisni 20 minuta. Gjatë kësaj kohe, pendët do të pastrohen, duke iu nënshtruar rrezatimit ultravjollcë - nga bakteret dhe rriqrat nuk do të ketë gjurmë. Kostoja e shërbimit është në dispozicion në çdo nivel buxheti.

Ka shumë jastëkë me mbushje krejtësisht të ndryshme, megjithëse ka akoma shumë admirues të produkteve të pendëve në mesin e familjeve shtëpiake. Ndërkohë, jo çdo pronar i kësaj gjë di të pastrojë një jastëk në shtëpi dhe sa shpesh ta bëjë atë. Cila nga mjetet mund të përdoret në shtëpi - lexoni më poshtë.

Cilin pastrim duhet të preferoj?

Jastëkët e puplave vlerësohen kryesisht për qëndrueshmëri. Por ka një veçanti - kjo shtrat duhet të pastrohet çdo gjashtë muaj! Bëni këtë në pastrues të thatë, lavanderi, sallone speciale për restaurimin e jastëkëve. Shumë janë të interesuar se si të pastrojnë jastëkët në pastrimin e thatë. Ndodh kështu:

 • Së pari, pendë është larë në një tretës organik. Kjo në mënyrë efektive largon papastërtinë, mikrobet, marimangat e pluhurit dhe aromat. Por i njëjti tretës mund të dëmtojë lapsin.
 • Pastaj mbushësi është shtrydhur, tharë dhe ventiluar. Kjo gjithashtu mund të jetë një telash: pendë po thahet, bëhet më e vogël, dhe jastëku është më i hollë.

Një opsion popullor për rivendosjen e jastëkëve është pastrimi i thatë (pastrimi i ajrit). Në një makinë të veçantë, pendë është mbushur me një rrjedhë të fuqishme ajri: mbeturinat dhe pluhuri hiqen, dhe një llambë ultravjollcë shkatërron rriqrat. Pastaj me një pendë mbushni një mbulesë të re. Jastëku është harlisur dhe i butë. Sa efektive stilolapsi i pastruar, për të qenë i sinqertë, është një pyetje tjetër! Në dhomën e rrobave askush nuk garanton cilësinë e pastrimit të jastëkëve.

Ndodh që për të ulur koston e një shërbimi, një mbulesë shtrati mund të ofrohet nga një pëlhurë jo shumë e dendur (chintz ose saten). Në të ardhmen e afërt pendët do të dalin prej tyre! Zgjidhni një shënoni - është më e dendur!


Zgjidhni një shënoni - është më e dendur

Ne pastrojmë në shtëpi!

Për arsye të ndryshme (dyshime për cilësinë e shërbimeve të ndërmarrjeve të specializuara, koston e tyre të lartë ose mungesën e tyre), mund të lind pyetja se si të pastrohen jastëkët e pendëve në shtëpi.

Pastrimi i jastëkëve në shtëpi është i mundimshëm, por efektiv! Larja nuk është e vështirë, problemi është që të lyeni mirë stilolapin. Për shkak të faktit se në përbërjen e jastëkëve më shpesh ka një pendë dhe poshtë zogjve (vetëm në përmasa të ndryshme), pastrimi i pendës dhe jastëkët poshtë të njëjtën gjë.

Së pari duhet të zbuloni se cila pendë e shpendëve u përdor si mbushës (shiko etiketën!). Shtë e mundur të lani vetëm nëse brenda - një pendë dhe gëzof të një shpend uji.

Nëse jastëku është i mbushur jo me patë ose rosë poshtë, por me pulë, atëherë është më mirë që menjëherë të refuzoni ta lani atë! Pendë e pulës është higroskopike, thith lagështinë, thahet dobët, dhe pastaj shpejt shndërrohet në pluhur.

Shtë më mirë të vendosni një jastëk të tillë në tharëse të thatë, në të njëjtën kohë zgjidhni sallonin ku dezinfektimi i mbushësit ndodh nën ndikimin e llambave ultravjollcë, dhe jo me avull të nxehtë.


Në mënyrë të tërësishme (pa hequr pendën nga brezi i gjirit) larja e produktit me dorë është një detyrë shumë e vështirë: një jastëk i lagësht është i rëndë. Duke e larë në këtë mënyrë, do të shpëtoni nga marimangat e pluhurit dhe nga një pjesë e pluhurit. Por pjesa më e madhe do të mbetet akoma në jastëk dhe mbushësi mund të zhyten në gunga që nuk mund t'i shkelni. Të preferuarit thjesht duhet ta hedhin tutje.

Si të pastroni një jastëk në shtëpi në mënyrë efektive? Vetëm fshirja e gëzofeve dhe pendëve në banjë, duke e nxjerrë nga shtrati!

Jastëkët për larje dore hap pas hapi

 • Në banjë ose legen, vizatoni ujë të ngrohtë dhe shtoni larës. Për pesë litra ujë ju duhet të merrni një bar të zakonshëm sapun rrobash (grijeni atë) dhe një lugë çaji amoniaku.
 • Për të copëtuar një shirit gjiri dhe në tufa të vogla uleni pendën në ujë. (Nëse e derdhni të gjitha menjëherë, rrezikoni ta ktheni banjën në një kafaz pule, sepse gëzofët do të ngrihen në ajër, dhe pastaj do të vendosen përreth).
 • Pena duhet të lihet zgjidhje sapuni për disa orë. Pastaj pije nën ujë të rrjedhshëm derisa sapuni të lahet plotësisht (përdorni një kullesë).
 • Rregulloni pendën e larë në çanta garzë të qepura paraprakisht. (Gauze për ta është palosur në disa shtresa).
 • Qepeni fort me një fije të ashpër.
 • Vendoseni në makinën automatike dhe shtrydhni. Ju mund të bëni pa tjerrje në rondele, por pendë do të thahet më gjatë.
 • Tharja është e dëshirueshme në diell ose në një vend të ventiluar mirë, duke tundur çanta disa herë në ditë (3-5).
 • Lani ose blini (qepni) një të re.
 • Fold një pendë të thatë në të dhe qep atë mirë.


Fold një pendë të thatë në të dhe qep atë mirë

Ne lajmë jastëkun në lavatriçe

E gjithë jastëku mund të lahet në lavatriçe vetëm në një rast të veçantë. Pa një mbulesë, ekziston rreziku që nëse peceta të prishet gjatë rrotullimit të daulleve, do të duhet t’i thoni lamtumirë si jastëkut ashtu edhe makinave shkruese (stilolapsi do të bllokojë filtrin dhe pompën).

Duhet të lani në pjesë! Shpërndani pendën mbi qeset e garzës dhe qepni ato me vendosmëri dhe fort. Theantat duhet të qepen me efikasitet, sepse nëse prishen, makina do të vuajë!

Pas larjes, pije, pastaj shtrydh lapsin në makinë. Varni qeset e tharjes më mirë në ballkon. Që të thahen plotësisht, ato duhet të tronditen. Ju mund të përhapni gëzofin në një sipërfaqe horizontale dhe të mbuloni me garzë ose chintz në mënyrë që të mos shpërndahen. Kthejeni në mënyrë periodike, thani gunga. Pastaj mbushni me një pendë një pendë të pastër dhe qepeni atë.


Kujdesuni për jastekët e divanit

Të interesuar për pastrimin e jastekëve të divanit?

Së pari, përdorni një trokitës të veçantë për të trokitur pluhuri prej tyre. Pastaj zbrazini ato mirë, pas së cilës hekuri me avullore për të hekurosur mirë sipërfaqen (marimangat dhe mikrobet do të vdesin nga avulli i lagësht i nxehtë). Dhe në fund, përsëri vakum jastëkët.

Nëse vendosni të pastroni jastëkët në shtëpi, rrini në rekomandimet tona! Atëherë padyshim që puna dhe durimi juaj do të shpërblehen ... me jastëkë, për të cilët do të jeni 100% i sigurt!

Shumë pronarë rregullisht ndryshojnë dhe lajnë mbulesat pa menduar për gjendjen e shtratit. Ndërkohë, ekspertët rekomandojnë pastrimin e jastëkëve të paktën një herë në vit, por këshillohet që të kryhet kjo procedurë çdo tre deri në katër muaj.

Fakti është që këto produkte mbledhin dhe thithin shpejt papastërtinë, pluhurin, flokët dhe qelizat e vdekura të lëkurës dhe flokët, baktere të ndryshme të dëmshme.

Si rezultat, marimangat e pluhurit formohen në jastëkë. Një mjedis i favorshëm për përhapjen e baktereve të rrezikshme formohet brenda produkteve. Kjo çon në një reaksion alergjik, astmë dhe probleme të tjera me sistemin e frymëmarrjes.

Më shpesh, simptomat e sëmundjeve të tilla vërehen tek fëmijët e vegjël. Sidoqoftë, adoleshentët, të rriturit dhe madje edhe kafshët shtëpiake nuk janë imune nga probleme të tilla.

Për të shmangur problemet e mësipërme, duhet të pastroni jastëkët, pavarësisht nga lloji i mbushësit dhe materiali i prodhimit. Për më tepër, kujdesi i duhur dhe i duhur do ta kthejë produktin në butësi, ajrim, elasticitet dhe pamje të paraqitshme.


Për më tepër, kujdesi i duhur dhe i duhur do ta kthejë produktin në butësi, ajrim, elasticitet dhe pamje të paraqitshme

Sidoqoftë, me pastrim të pahijshëm, jastëku, përkundrazi, mund të humbasë formën dhe deformimin. Prandaj, është e rëndësishme që të sigurohet kujdes cilësor dhe i sigurt. Le të shohim se si të pastrojmë jastëkët e pendëve në shtëpi.

Si të lani lloje të ndryshme jastëkësh

 • Pendët dhe poshtë janë mbushësit më të zakonshëm për këtë lloj të shtratit. Poshtë është një lloj pendë, kështu që ju duhet të lani jastëkët pendë dhe poshtë duke përdorur të njëjtat metoda. Ju mund ta bëni këtë me dorë në një makinë larëse ose duke bërë avull. Më poshtë do të shqyrtojmë më në detaje çdo metodë veç e veç;
 • Sot, jastëkët bambu janë bërë shumë të njohur. Ata janë më të sigurt dhe më të rehatshëm, nuk shkaktojnë alergji dhe janë estetikisht të këndshme. Përveç kësaj, kujdesi për produkte të tilla është mjaft i thjeshtë. Fshini gjithë jastëkun bambu në një shtrat mënyra manuale ose në një makinë larëse në një temperaturë uji deri në 40 gradë. Përdorni një xhel, shampo, ose produkt tjetër të indeve të lëngshëm në sasi minimale. Në këtë rast, nuk rekomandohet të merrni komponime pluhuri dhe klori. Dhe mos harroni se jastëkët bambu nuk mund të shtrydhen ;;
 • Produktet Sintepon, jastëkët latex dhe holofiber janë larë me një pastrues për pëlhura sintetike. Zgjidhni një mënyrë delikate me temperatura deri në 40 gradë. Pas larjes, materiali shtrydhur me kujdes, pasi thith mirë lagështinë.


Pas larjes, materiali shtrydhur me kujdes, pasi thith mirë lagështinë

Jastëkët për shpëlarje dore dhe pendë

Për larjen e duarve, jastëkët pendë ose poshtë marrin disa çanta garzë ose garzë të gatshme për larje, pastrues të lëngshëm për larjen e leshit, zbutës të pëlhurës dhe shtresa të reja. Tre tufa të mëdha janë bërë nga disa shtresa. Jastëku hapet dhe zhvishet, pendë nxirret dhe shtrohet mbi çantat që janë qepur.

Në ujë të ngrohtë me një temperaturë prej 40-50 gradë, shtoni pastrues dhe lani qeset e garzave me poshtë ose pendë në të. Pastaj pije artikujt në një të pastër ujë të ftohtë disa herë. Në shpëlarjen e fundit, shtoni kondicioner.

Kjo mbështetje e me kujdes qeset dhe transmetojini të thahen në ajër të pastër ose në baterinë. Ndërsa thani, rrihni mbushësin periodikisht dhe kthejeni atë në drejtime të ndryshme.

Kur pendët dhe gëzofët janë të thata, mbushësi transferohet në një shtrat të ri. Mbulesa e shtratit është e qepur dhe një jastëk jastëk i pastër është vënë në krye. Për larjen e duarve, nuk mund të përdorni qese garzë, por menjëherë vendosni poshtë dhe pendët në ujë me sapun, në mënyrë që ato të notojnë lirshëm në kontejnerë dhe të mos ngjiten së bashku.


Për larjen e duarve, nuk mund të përdorni qese garzë, por menjëherë vendosni poshtë dhe pendët në ujë me sapun, në mënyrë që ato të notojnë lirshëm në kontejnerë dhe të mos ngjiten së bashku

Thith mbushësin për 1-2 orë, pastaj kullojeni ujin nëpër një kullesë, dhe më pas shpëlajeni gëzofin e grumbulluar me ujë të rrjedhshëm. Pas kësaj, lani mbushësin në një zgjidhje të re të sapunit, pije përsëri dhe dërgojeni të thahet.

Për të tharë gëzofin, vendoseni në një gazetë dhe ekspozojeni në ajër të pastër ose vendoseni në një bateri. Thajeni bazën e pendës tërësisht, përndryshe mund të formohet myk.

Larja e duarve është një proces mjaft i komplikuar dhe i mundimshëm. Sidoqoftë, pastron cilësisht mbushësin. Sigurohuni që pluhuri dhe marimangat e pendës, bakteret që jetojnë në bazën e pendës dhe napnikun, zhduken plotësisht me një larje të tillë.

Si të lani një jastëk në një makinë larëse

Në një makinë larëse, makinat me pendë dhe poshtë janë larë në të njëjtën mënyrë si kur lani me dorë. Për ta bërë këtë, hapni një pendë, pendë dhe poshtë shpërndahen mbi qese të dendura garzë.


Vetëm çanta këtë herë vendosen në lavatriçe. Për larje, zgjidhni një mënyrë delikate me një temperaturë deri në 40 gradë dhe një rrotullim me një numër minimal revolucionesh deri në 400.

Përdorni vetëm larës të lëngshëm për materiale dhe pëlhura leshi, dhe kur shpëlani, shtoni kondicioner. Nga rruga, si të lani dhe të kujdeseni për gjërat e bëra prej leshi pa dëmtuar materialin, lexoni.

Nëse dëshironi të lani jastëkun në tërësi. Për ta bërë këtë, vendosni produktin në një qese të veçantë lavanderi. Vendosni mënyrën delikate me një temperaturë minimale të larjes, një numër minimal të revolucioneve dhe një shpëlarje të dyfishtë.

Nga rruga, kjo metodë e larjes është gjithashtu e përshtatshme për llojet e tjera të jastëkëve, duke përfshirë bambu, poliestër mbushje dhe holofiber. Sidoqoftë, në rastin e parë, nuk mund të përdorni rrotullimin, dhe në të tjerët, përkundrazi, përdorni një rrotullim të fortë.


Sidoqoftë, në rastin e parë, nuk mund të përdorni rrotullimin, dhe në të tjerët, përkundrazi, përdorni një rrotullim të fortë

Pas shtypjes, hapen jastëkët e pendës dhe poshtë, mbushësi është tharë veçmas, dhe peceta zëvendësohet. Produktet nga llojet e tjera të mbushësit janë tharë tërësisht. Kur gëzofët dhe pendët janë të thata, ato mbushin një shirit të ri për gjoksin.

Pastaj jastëku duhet të fshihet. Nëse nuk doni të ndryshoni shiritin e gjirit, mund të thani tërë jastëkun. Bëni atë në vazhdim ajri i freskët në një pozicion të drejtë, duke varur produktin në rrobat e rrobave.

Si të bëni avull poshtë dhe jastëkët me pendë

Përdorimi i një avulli manual, gjeneratori i avullit ose hekuri me një funksion vertikal të avullit është më i miri Keni mundësi , e cila ju lejon të pastroni dhe pastroni produktet në vetëm 10-20 minuta.

Pajisjet e tilla janë të përshtatshme për pëlhura delikate, të hollë dhe komplekse. Ata pastrojnë në mënyrë efektive materialin, eliminojnë mikrobet, viruset dhe marimangat e pluhurit nga sipërfaqja e jastëkëve. Përveç kësaj, avullimi do të ndihmojë të heqni qafe erën e keqe.


Përveç kësaj, avullimi do të ndihmojë të heqni qafe erën e keqe

Për të gatuar jastëkun, mbushni pajisjen me ujë dhe ngrohni temperatura minimale . Pastaj varni produktin në mënyrë që të vendoset vertikalisht. Avulloni sipërfaqen dy herë në secilën anë.

Lëreni të thahet plotësisht, pastaj drejtojini mbushësin brenda dhe vendosni një jastëk të pastër. Sigurisht, kjo është një larje inferior. Sidoqoftë, avullimi do të pastrojë, rinovojë dhe mbrojë mbushësin, si dhe brezin e gjirit.

Nuk është e nevojshme të lani jastëkët në shtëpi vetë. Ju gjithmonë mund t'i jepni produkteve pastrim të thatë, ku produktet jo vetëm që janë larë, por gjithashtu restaurohen nëse është e nevojshme. Jastëkët e vjetër duhet të ndryshojnë pendët dhe pecetë.

Nga rruga, çmimet për këto shërbime janë mjaft të arsyeshme. Kujdesi i duhur prapa jastëkëve - një garanci e shëndetit të familjeve, një garanci e qëndrueshmërisë së produkteve. Ata do të jenë të butë, të rehatshëm dhe të sigurt!


Për t’i bërë jastëkët më pak të ndotur, përdorni dy jastëkë jastëk pambuku. Kur vendosni një pecetë të re, më parë lani materialin nga brenda me sapun lavanderie dhe thajeni. Pastaj baza e pendëve do të mbetet e pastër dhe e sigurt për më gjatë.

Ka shumë jastëkë me mbushje krejtësisht të ndryshme, megjithëse ka akoma shumë admirues të produkteve të pendëve në mesin e familjeve shtëpiake. Ndërkohë, jo çdo pronar i kësaj gjë di të pastrojë një jastëk në shtëpi dhe sa shpesh ta bëjë atë. Cila nga mjetet mund të përdoret në shtëpi - lexoni më poshtë.

Në këtë artikull:

 • Cilin pastrim duhet të preferoj?
 • Ne pastrohemi në shtëpi!
 • Jastëkët për larje dore hap pas hapi
 • Ne lajmë jastëkun në lavatriçe
 • Kujdesuni për jastekët e divanit

CILI I KUJDES PER PARAQITJEN?

Jastëkët e puplave vlerësohen kryesisht për qëndrueshmëri. Por ka një veçanti - kjo shtrat duhet të pastrohet çdo gjashtë muaj! Bëni këtë në pastrues të thatë, lavanderi, sallone speciale për restaurimin e jastëkëve. Shumë janë të interesuar se si të pastrojnë jastëkët në pastrimin e thatë. Ndodh kështu:

 • Së pari, pendë është larë në një tretës organik. Kjo në mënyrë efektive largon papastërtinë, mikrobet, marimangat e pluhurit dhe aromat. Por i njëjti tretës mund të dëmtojë lapsin.
 • Pastaj mbushësi është shtrydhur, tharë dhe ventiluar. Kjo gjithashtu mund të jetë një telash: pendë po thahet, bëhet më e vogël, dhe jastëku është më i hollë.

Një opsion popullor për rivendosjen e jastëkëve është pastrimi i thatë (pastrimi i ajrit). Në një makinë të veçantë, pendë është mbushur me një rrjedhë të fuqishme ajri: mbeturinat dhe pluhuri hiqen, dhe një llambë ultravjollcë shkatërron rriqrat. Pastaj me një pendë mbushni një mbulesë të re. Jastëku është harlisur dhe i butë. Sa efektive stilolapsi i pastruar, për të qenë i sinqertë, është një pyetje tjetër! Në dhomën e rrobave askush nuk garanton cilësinë e pastrimit të jastëkëve.

Ndodh që për të ulur koston e një shërbimi, një mbulesë shtrati mund të ofrohet nga pëlhurë jo shumë e dendur (chintz ose saten). Në të ardhmen e afërt pendët do të dalin prej tyre! Zgjidhni një shënoni - është më e dendur!


Zgjidhni një shënoni - është më e dendur

SHTPI I pastër!

Për arsye të ndryshme (dyshime për cilësinë e shërbimeve të ndërmarrjeve të specializuara, koston e tyre të lartë ose mungesën e tyre), mund të lind pyetja se si të pastrohen jastëkët e pendëve në shtëpi.

Pastrimi i jastëkëve në shtëpi është i mundimshëm, por efektiv! Larja nuk është e vështirë, problemi është që të lyeni mirë stilolapin. Për shkak të faktit se jastëkët më shpesh përmbajnë si pendë dhe gëzof zogjsh (vetëm në përmasa të ndryshme), pastrimi i jastëkëve të pendave dhe pendëve është i njëjtë.

Së pari duhet të zbuloni se cila pendë e shpendëve u përdor si mbushës (shiko etiketën!). Shtë e mundur të lani vetëm nëse brenda - një pendë dhe gëzof të një shpend uji.

Nëse jastëku është i mbushur jo me patë ose rosë poshtë, por me pulë, atëherë është më mirë që menjëherë të refuzoni ta lani atë! Pendë e pulës është higroskopike, thith lagështinë, thahet dobët, dhe pastaj shpejt shndërrohet në pluhur.

Shtë më mirë të vendosni një jastëk të tillë në tharëse të thatë, në të njëjtën kohë zgjidhni sallonin ku dezinfektimi i mbushësit ndodh nën ndikimin e llambave ultravjollcë, dhe jo me avull të nxehtë.


Në mënyrë të tërësishme (pa hequr pendën nga brezi i gjirit) larja e produktit me dorë është një detyrë shumë e vështirë: një jastëk i lagësht është i rëndë. Duke e larë në këtë mënyrë, do të shpëtoni nga marimangat e pluhurit dhe nga një pjesë e pluhurit. Por pjesa më e madhe do të mbetet akoma në jastëk dhe mbushësi mund të zhyten në gunga që nuk mund t'i shkelni. Të preferuarit thjesht duhet ta hedhin tutje.

Si të pastroni një jastëk në shtëpi në mënyrë efektive? Vetëm fshirja e gëzofeve dhe pendëve në banjë, duke e nxjerrë nga shtrati!

SHENJAT E MBETJES S W SHTYPIT

 • Në banjë ose legen, vizatoni ujë të ngrohtë dhe shtoni larës. Për pesë litra ujë ju duhet të merrni një bar të sapunit të zakonshëm të rrobave (fërkojeni në një rende) dhe një lugë çaji amoniaku.
 • Për të copëtuar një shirit gjiri dhe në tufa të vogla uleni pendën në ujë. (Nëse e derdhni të gjitha menjëherë, rrezikoni ta ktheni banjën në një kafaz pule, sepse gëzofët do të ngrihen në ajër, dhe pastaj do të vendosen përreth).
 • Pena duhet të lihet në një zgjidhje sapuni për disa orë. Pastaj pije nën ujë të rrjedhshëm derisa sapuni të lahet plotësisht (përdorni një kullesë).
 • Rregulloni pendën e larë në çanta garzë të qepura paraprakisht. (Gauze për ta është palosur në disa shtresa).
 • Qepeni fort me një fije të ashpër.
 • Vendoseni në makinën automatike dhe shtrydhni. Ju mund të bëni pa tjerrje në rondele, por pendë do të thahet më gjatë.
 • Tharja është e dëshirueshme në diell ose në një vend të ventiluar mirë, duke tundur çanta disa herë në ditë (3-5).
 • Lani ose blini (qepni) një të re.
 • Fold një pendë të thatë në të dhe qep atë mirë.


Fold një pendë të thatë në të dhe qep atë mirë

MBI SHTYLLA N IN MAKIN E VARGS

E gjithë jastëku mund të lahet në lavatriçe vetëm në një rast të veçantë. Pa një mbulesë, ekziston rreziku që nëse peceta të prishet gjatë rrotullimit të daulleve, do të duhet t’i thoni lamtumirë si jastëkut ashtu edhe makinave shkruese (stilolapsi do të bllokojë filtrin dhe pompën).

Duhet të lani në pjesë! Shpërndani pendën mbi qeset e garzës dhe qepni ato me vendosmëri dhe fort. Theantat duhet të qepen me efikasitet, sepse nëse prishen, makina do të vuajë!

Pas larjes, pije, pastaj shtrydh lapsin në makinë. Varni qeset e tharjes më mirë në ballkon. Që të thahen plotësisht, ato duhet të tronditen. Ju mund të përhapni gëzofin në një sipërfaqe horizontale dhe të mbuloni me garzë ose chintz në mënyrë që të mos shpërndahen. Kthejeni në mënyrë periodike, thani gunga. Pastaj mbushni me një pendë një pendë të pastër dhe qepeni atë.


KUJDESI PILLR SHKOLLAT SOFA

Të interesuar për pastrimin e jastekëve të divanit?

Së pari, përdorni një trokitës të veçantë për të trokitur pluhuri prej tyre. Pastaj zbrazini ato mirë, pas së cilës hekuri me avullore për të hekurosur mirë sipërfaqen (marimangat dhe mikrobet do të vdesin nga avulli i lagësht i nxehtë). Dhe në fund, përsëri vakum jastëkët.

Nëse vendosni të pastroni jastëkët në shtëpi, rrini në rekomandimet tona! Atëherë padyshim që puna dhe durimi juaj do të shpërblehen ... me jastëkë, për të cilët do të jeni 100% i sigurt!

Si të pastroni një stilolaps në shtëpi?
Si të pastroni një stilolaps në shtëpi?
Si të pastroni pendët në jastëk?
Cilin pastrim duhet të preferoj?
Si të pastroni një jastëk në shtëpi në mënyrë efektive?
Si të pastroni një jastëk në shtëpi në mënyrë efektive?
20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,