Si të shkurtosh një grua. Prerje vetë - është e mundur

 1. Është e nevojshme:
 2. Udhëzime:
 3. Çka të shqyrtojmë përpara prerjes
 4. Çfarë ju nevojitet
 5. Si për të prerë një zhurmë
 6. Si të prerë flokët
 7. Si të shpëtoj këshilla të thyera
 8. Zgjedhja e një prerje flokësh
 9. Cilësi e flokeve
 10. Vëllimet e trupit
 11. Rregullat themelore
 12. kujdes

Shumë prej nesh gjithnjë e më shumë nuk duan të vizitojnë sallone bukurie. Shumica e grave bëjnë manikurnet e tyre, pedikyrët, flokët e ngjyrosur dhe madje edhe flokët. Sigurisht, shpesh arsyet për refuzimin e flokëve janë mungesa e kohës dhe hezitimi për të paguar për procedura të thjeshta. Por jo vetëm kjo i motivon gratë të bëjnë pa shërbime salloni. Shumë thjesht e dinë më mirë se çdo mjeshtër , dhe floktarët nuk i kuptojnë ato dhe bëjnë gjithçka ndryshe. Tani do t'ju tregojmë se si të shkurtoni flokët në shtëpi.

Është e nevojshme:

- dy pasqyra të mëdha (ata duhet të vendosen përballë njëri-tjetrit dhe të qëndrojnë mes tyre);
- gërshërë të thjeshta dhe të mprehta;
- krehër-odnoryadka.

Udhëzime:

 • Ka disa këshilla që do t'ju ndihmojnë të bëni një prerje flokësh të bukur në tuaj, të cilat do të jenë në gjendje t'i godasin të gjithë larg. Dhe vini re, ju do të shpenzoni vetëm para për blerjen e gërshërëve, e cila është shumë më e lirë se çdo dyqan berber.
 • Këshilli i parë . Është shumë më e lehtë dhe më e mirë për të prerë flokët e lagur, megjithatë, këtu duhet të kihet parasysh se ato janë më të gjata se një inç të plotë të thatë. Prandaj lani flokët para prerjes, por mos qitni shumë, lini një diferencë të caktuar. Veçanërisht kjo këshillë ka të bëjë me bukuritë e kaçurrela, sepse, siç e dini, curls me lagështi janë shumë më të gjatë se ato të thata. Për shkak të kësaj, prenë flokët shumë më pak.
 • Këshilli i dytë . Në mënyrë që të prerë flokët tuaj vetë, ju duhet të merrni gërshërë të mirë të mprehtë. I pamundur nuk ka gjasa t'ju ndihmojë të bëni një prerje të drejtë. Përveç gërshërëve të zakonshëm, do t'ju duhet të merrni të veçantë për të hedhur poshtë , për të zbutur bukur edges, si dhe për të prerë tuaj bangs veten.
 • Këshilli i tretë . Si i shkurtoni flokët në mënyrë që prerja e flokëve të duket e bukur? Para së gjithash, nuk ka nevojë të ngutemi. Është më mirë të shkurtoheni pak, në mënyrë që më vonë të mos pendohemi se flokët doli shumë e shkurtër.
 • Këshilli i katërt . Nëse jeni duke u përpjekur për të prerë flokët tuaj, dhe kjo është përvoja juaj e parë, atëherë është më mirë të përpiqeni të bëni vetes një prerje të thjeshtë (të shkurtoni këshilla ose të shkurtoni bangat). Pasi të filloni të merrni veprime të thjeshta - mund të provoni diçka të komplikuar.
 • Këshilli i pestë . Krehni flokët para prerjes për ta bërë të lehtë shpërndarjen e fillesë. Filloni me një anë ose me flokët e poshtme, ngjitni pjesën tjetër të curls me një unazë. Pastaj ndaheni nga një fije floku, lyejeni me një rresht të vetëm, kapeni me gishta dhe preueni drejt.
 • Këshilli i gjashtë . Si të merrni një prerje flokësh në mënyrë që hairstyle është e qetë dhe simetrik? Para së gjithash, gjithmonë duhet të shikoni në mënyrë që flokët në të majtë dhe në anën e djathtë të jenë të njëjta gjatësi. Nëse e shihni se njëra anë është më e shkurtër, dhe disa më shumë, butësisht shkurtoni prerjen (mund të përdorni edhe gërshërët për paraqitjen).
 • Këshilli i Shtatë . Nëse ju nuk keni nevojë për një hairstyle model, dhe ju vetëm doni një të rregullt prerje flokësh meshkuj , atëherë është më mirë që mos të shkurtoni flokët me gërshërë, por të blini një makinë të veçantë për këtë. Duke përdorur lidhjen e nevojshme, ju mund të arrini gjatësinë e dëshiruar të flokëve tuaj.
 • Këshilli i tetë . Pas një prerje flokësh, gjithmonë pyesni dikë nga miqtë ose të afërmit nëse keni prerë flokët tuaj. Është e nevojshme që të vlerësoheni në mënyrë objektive dhe të jeni në gjendje të shikoni gjatësinë e flokëve normalisht nga të gjitha anët, për shkak se nuk jeni shumë mirë të shikoni veten nga prapa, edhe nëse përdorni një pasqyrë.
 • video:

Shpesh, bukuritë kanë një pyetje se si të prerë flokët e tyre. Mund të mos jesh në gjendje të gjesh stilistin e duhur, të jesh në një udhëtim të gjatë pune ose thjesht të eksperimentosh me imazhin. Por, në mënyrë që rezultati të mos shkaktojë zhgënjime, ju duhet të dini se si të zbrisni në biznes.

Çka të shqyrtojmë përpara prerjes

Çdo grua të paktën një herë dëshironte të kishte një prerje flokësh, duke menduar: "A është me të vërtetë kaq e vështirë të heqësh këshilla?" Por stilisti Andrea Claire, i cili punon me të famshëm, paralajmëron se zakonisht dallimi midis një masteri dhe një amatori bëhet i dukshëm pas 2 javësh, prerja e flokëve mund të zgjasë 2 muaj.
Nëse keni parë një model të strukturuar, mos u mundoni të përballoni vetë. Gjithashtu peshoni vendimin, sepse shumë gra marrin gërshërë pas një ngjarjeje të pakëndshme që ndodh në jetë. Ju dëshironi të filloni një faqe të re në jetë menjëherë, kështu që përpiqeni të shënoni tranzicionin duke bërë një prerje flokësh? Është shumë e mundshme që ju do të shpenzoni shumë para në një stilist i cili do të korrigjojë dëmin.
Për të provuar fuqinë, zgjidhni modele të thjeshta që nuk kërkojnë saktësinë e linjave. Nëse mbani një pixie ose një bob me fije të shqyer, duke u përpjekur të shkurtojë ato vetë do të përfundojë në dështim.

Çfarë ju nevojitet


Çfarë ju nevojitet

Para se të shkoni në biznes, krahun tuaj me mjetet e mëposhtme:
Gërshërët Sharp duhet të blihen në një dyqan profesional. Mos përdorni pajisje qepëse ose kuzhine, përndryshe ju do të duhet të harrojmë për një rezultat të pranueshëm.
Do të nevojiten flokët për të ndarë dhe mbyllur fijet.
Një shishe llak është e nevojshme për të moisturize flokët.
Ju mund të shihni rekomandime për të prerë fijet e thata, por do të jetë problematike t'i zbatoni ato në shtëpi. Stilistët përballen me detyrën duke përdorur gërshërë të veçantë, por ju nuk keni as mjet as kualifikimet. Flokët e tua duhet të lagen për ju që të bëni një prerje të pranueshme.

Si për të prerë një zhurmë


Si për të prerë një zhurmë

Më shpesh, eksperimentet e hairstyle shtëpi janë se bukuritë përpiqen për të shkurtuar bangs e tyre. Ndiqni sekuencën e hapave:
Lyejeni lehtë fijet me ujë nga një shishe llak.
Hidhni curls tepruar nga fytyra dhe theret për të lehtësuar punën.
Kur të shkurtoheni, mos e shtrini flokët me gishta, përndryshe zhurmat do të jenë shumë të shkurtra.
Mos e mbani gërshërët paralel me dyshemenë, përndryshe bëni një prerje të hapur. Do të jetë e vështirë për ta rregulluar atë edhe në kabinën, prandaj ktheni blades në një kënd dhe të shkurtuar nëpër bangs me këshilla e tyre.
Gjithmonë prerë më pak se ata ishin duke shkuar, sepse ajo do të japë një mundësi për të korrigjuar rezultatin. Për të përballuar detyrën nuk është gjithmonë e lehtë, por nëse është e nevojshme, ju i prishni bangat vetë.

Si të prerë flokët


Si të prerë flokët

Nëse dëshironi të bëni një hairstyle më komplekse, ndiqni udhëzimet:
Lagur flokët, krehër.
Ndajeni atë me një ndarje qendrore, duke e bërë sa më të qetë. Neglizhenca në hartimin e prerjes së flokëve është e papranueshme, prandaj merrni seriozisht skenën.
Fikeni fillesat dhe mblidhni në bisht në pjesën e qafës. Sigurohuni që ai është në mes.
Më afër skajeve, lidhni bishtin me një brez gome shtesë. Pritini curls poshtë saj.
Hiqni çamçakëzin, vlerësoni rezultatin e përpjekjeve të tyre, nëse është e nevojshme, shkurtojeni.
Profile flokët tuaj duke përdorur gërshërë të veçantë.
Duke iu përmbajtur këtyre rregullave, do t'ju duhet të bëni vetë flokët e tyre.

Si të shpëtoj këshilla të thyera


Si të shpëtoj këshilla të thyera

Ndoshta nuk jeni duke u përpjekur për transformime kardinal, por doni të hiqni qimet e dëmtuara. Në këtë rast, udhëzimi është i dobishëm për ju:
Krehni nëpër flokë, ndani atë në fije të bukura.
Twist each of them në një pako; ecni përgjatë gjatësisë së saj, duke prerë flokët e fërkimit.
Pse është metoda më e mirë sesa shkurtimi i thjeshtë? Fakti është që ju të heqni qafe flokët e dëmtuara përgjatë tërë gjatësisë dhe të merrni rezultatin më të mirë.
Një tjetër opsion quhet "Rings": ju do të duhet të përfundojë fundin e fillesë me gishtin tuaj dhe prerë flokët fërkimit përsëri. Ju mund të kombinoni teknika për të marrë rezultatin e përsosur.
Edhe pse prerja e flokëve në shtëpi nuk është një ide e mirë, disa gra arrijnë të zotëronin teknikën. Kontrolloni në praktikë nëse jeni një prej tyre.


Asgjë nuk e rinovon dhe rinovon një person si një prerje flokësh. Një hairstyle e mirë jep siguri, ngre lart dhe ju bën të dëshironi të jeni në modë, të përshtatshëm dhe të bukur në çdo gjë. A është e natyrshme për njerëzit? dhe gratë. Vërtetë, flokët e këqija mund me të njëjtën forcë privojnë një person të vetëbesimit dhe të mërzitur për një kohë të pacaktuar kohe. Prandaj, nëse vendosni të keni një prerje flokësh, afrojeni këtë seriozisht.

Zgjedhja e një prerje flokësh

Zgjedhja ndikohet kryesisht nga:

 1. formë fytyre;
 2. cilësi e flokëve;
 3. vëllimet e trupit;
 4. formë fytyrë.

Prerja e flokëve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndryshuar pamjen e formës së fytyrës. Vëllimi dhe gjatësia e curls, gjatësia e bangs ndikojnë në gjatësinë ovale dhe fytyrën. Gjithashtu, një prerje flokësh e zgjedhur në mënyrë të duhur mund të fshehë faqet e plota dhe madje edhe vizualisht të shkurtojë një hundë të gjatë. Për të vendosur zgjedhja e duhur një profesionist master do të ndihmojë, edhe pse kjo mund të bëhet në shtëpi. Informacionet mbi këtë temë mund të gjenden gjithmonë në internet, revista të modës dhe literaturë relevante.

Cilësi e flokeve

Dihet se lloji dhe metodat e prerjeve të flokëve varen nga cilësi e flokëve. Një qasje e veçantë kërkon flokë të hollë, e cila ka shumicën e banorëve të Rusisë. Metodat kanë për qëllim krijimin e një vëllimi më të madh, pasi flokët e dendura, por të hollë duken lëngje. Hairstyle e curls tilla humb shpejt formën e saj, ata janë ngjitur me kokën dhe kjo e bën atë të shëmtuar.

Për një prerje flokësh flokë të imët hairdressers resort për diplomim, përdorni gërshërë të nxehtë dhe ju këshillojmë që të shkurtuar ato shpejt. Edhe pse nëse vërtet dëshironi të keni curls të gjatë dhe të bukur, do t'ju përshtaten. Por opsionet më të mira për flokët e gjata janë të njohura në çdo kohë. Flokët kaçurrelë dhe të shtrënguar do të duken më mirë në një prerje të gjatë. Gjithashtu, zgjedhja e prerjes ndikon në drejtimin e rritjes së flokëve, prania e vortices.

Vëllimet e trupit

Krijo një imazh të ri nga vetja

Ndonjëherë ka situata kur një grua ballafaqohet me pyetjen - si të ulni flokët tuaj vetë? Kjo ndodh nëse nuk mund të largoheni nga shtëpia (për arsye të ndryshme), dëshironi të kurseni para ose thjesht të doni të eksperimentoni.

Rregullat themelore

Kushti kryesor për shkurtimet e cilësisë së lartë, pavarësisht se kush do të ndërrojë kush dhe ku do të bëhet - në floktar ose në shtëpi, është një gërshërë e mirë e veçantë. Nëse keni ndërmend të shkurtoni flokët tuaj dhe më tej, ju do të duhet të shpenzoni para për blerjen e tyre. Burrat do të duhet të blejnë një avullues të veçantë. Është më mirë të marrësh një cilësi, pasi përdorimi i një makine që nuk i prenë të gjitha flokët është shumë e papërshtatshme dhe madje edhe një hairstyle e pastër nuk do të funksionojë.

Është më mirë të prerë flokët, duke qëndruar mes dy pasqyrave. Kështu do ta shihni kokën tuaj nga të gjitha anët. Pastrimi i qethur është më i lehtë dhe më i përshtatshëm. Nëse nuk filloni menjëherë pas larjes së kokës, lani me një shishe llak. Ata duhet të pastrohen mirë.
Mos merrni mbi krijimin e hairstyles komplekse, ju vetë nuk ka gjasa të jeni në gjendje të keni një prerje flokësh si në një foto spektakolare në një revistë. Ju nuk keni nevojë të përpiqeni të shkurtoni flokët tuaj të shkurtër, sepse nëse nuk ju pëlqen flokët tuaj, do të jetë e vështirë edhe për një profesionist që ta rregullojë atë.

Në shtëpi, është e mundur për të kryer një prerje të thjeshtë, ku të gjitha fillesat do të jenë të njëjtën gjatësi. Përcaktoni për veten tuaj gjatësinë e hairstyle tuaj të ardhshëm. Nëse më herët nuk keni nevojë të shkurtoni flokët tuaj dhe nuk keni përvojë në këtë çështje, është më mirë të matni gjatësinë e fijeve me një sundimtar. Vepro gradualisht, duke zgjedhur fillesat e parë në një pjesë të kokës, pastaj vazhdo. Nëse prerja e flokëve është mashkull, mund ta bësh me një makinë - aq më të shpejtë dhe më të besueshme.

Nëse keni flokë kaçurrela, jini të kujdesshëm - madje flokët e drejtë duken më të gjatë kur laget. në flokë kaçurrelë ky efekt është më i fortë. Pra, mos qaj shumë, kështu që më vonë hairstyle juaj nuk është më e shkurtër se ne do të donim. Vajza mund të këshillojë një mënyrë tjetër origjinale dhe jo shumë të komplikuar për të prerë në shtëpi. Duhet të krehni me kujdes krehjet e pastra të lagështa, duke e përkulur kokën poshtë. Në këtë pozicion, ju duhet të shkurtoni flokët lehtë, një në një, në gjatësinë tuaj të zgjedhur.

Pastaj ngrini kokën dhe krehni përsëri flokët. Trim tani skajet e fillesa në këtë pozicion. Kur të prerë bangs, së pari ndani curls në mes, pastaj trim çdo gjysmë të bangs, krehje atë në qendër. Mbajeni butësisht bangs për të bërë buzë aq e qetë sa të jetë e mundur. Pyesni dikë afër për të vlerësuar hairstyle tuaj të re. Nëse ata janë të kënaqur me rezultatin, ju mund të përgëzoni - keni arritur ta ulni vetë. Kur e keni zotëruar një prerje të thjeshtë, mund të merrni në mënyrë të sigurtë punën më komplekse dhe të provoni veten për të krijuar një hairstyle model.

kujdes

Mos harroni se çdo hairstyle kërkon kujdes. Është e nevojshme që të përditësohet në mënyrë periodike, duke i zvogëluar skajet. Nëse vendosni të shkurtoni flokët tuaj, është e dëshirueshme ta bëni çdo muaj; nëse keni, zvogëlimi bëhet çdo një e gjysmë deri në dy muaj. Kur ju bëni zvogëlimin veten, duke prerë skajet që janë të barabarta në gjatësi nga skajet regrown e fillesa, mbani në mend se flokët mund të rritet me shpejtësi të ndryshme në pjesë të ndryshme të kokës. Dhe me këtë metodë të zvogëlimit të prerjes do të humbasë gradualisht formën e saj. Nëse e bëtë atë me zotin, është më mirë dhe nuk duhet të shkurtohet në shtëpi.

Mos kini frikë të ndryshoni dhe të eksperimentoni me pamjen tuaj. Jini të bukur dhe elegant!

Si i shkurtoni flokët në mënyrë që prerja e flokëve të duket e bukur?
Si të merrni një prerje flokësh në mënyrë që hairstyle është e qetë dhe simetrik?
Ju dëshironi të filloni një faqe të re në jetë menjëherë, kështu që përpiqeni të shënoni tranzicionin duke bërë një prerje flokësh?
Pse është metoda më e mirë sesa shkurtimi i thjeshtë?
A është e natyrshme për njerëzit?
20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,