Velleza e dasmës e bën veten për një nuse të re dhe të bukur.

 1. Nga historia e dasmës
 2. Dasma shenjat
 3. Veil bëni atë vetë
 4. për të përmbledhur

Çfarë tronditje në një vajzë të pamartuar shkakton fjalën "vello", drejt, goosebumps. Menjëherë ka mendime të ndryshme intriguese: cili do të zgjedhë? Si të veshin? Si të ruani? A do të përballet? Rrallë, nuset bëjnë pyetje rreth origjinës së velit të dasmës dhe kuptimit të tij origjinal.

Përmbajtja e artikullit

Nga historia e dasmës

Në kohët e lashta, velin e dasmës paraprihej nga një kurorë ose kurorë. Ky është një rreth lulesh dhe bimësh të endura nga një hark që u vendos në kokën e nuses dhe simbolizonte unitetin e familjes së ardhshme. Meqenëse vajzat mbështjellnin kurora në Ivan Kupala, i ulën ato në ujë dhe i kërkuan burrit ta gjente përmes kurorës.

Në kombet lindore, vajza ishte veshur tërësisht në një batanije dhe e hoqi atë pas martesës së burrit të ri, ose edhe pas dasmës. Besohet se në këtë mënyrë, nusja mbrohet nga syri i keq, zilia dhe synimet e këqija.

Kur velja iu shfaq popujve sllavë, një kurorë ishte ende e pranishme në kokën e vajzës për një kohë të gjatë dhe shërbeu të njëjtat funksione si një talisman, pëlhura e velloit u konsiderua si një zbukurim. Më vonë, kjo "zbukurim" mori simbolin e kurorës dhe besohej se velloja është nënshtrimi ndaj njeriut të vetëm dhe respektit të tij.

Kombe të tjera në kohë të ndryshme, vargu i dasmës, ndryshimet e saj kryen të njëjtin funksion: mbrojtja e nuses dhe familjes së saj të ardhshme, ruajnë misterin e fshehurave.

Ka shumë tradita dhe do të marrë për veshjen e dasmës të nuses, por disa nga mbulesat më shqetësuese.

Dasma shenjat

Sa i përket mbulesave ka shumë shenja që janë zhvilluar gjatë shekujve. Disa vajza krejtësisht besojnë dhe i përmbahen atyre, të tjerët - nuk i kushtojnë vëmendje. Ne nuk insistojmë në këtë apo zgjedhje tjetër, por thjesht ofrojmë të njiheni me ato kryesore:

 • Montimi. Besohet se është e pamundur të matësh velin para dasmës - aq më tepër, së bashku me veshje, këpucë dhe të gjitha aksesorët. Gjithashtu, askush nuk duhet të lejohet ta matë atë: as tek motra, as tek miku i saj, as përpara dasmës, as pas saj.
 • Vishni. Vetëm nëna mund të mbajë një vello martese, edhe nëse floktari i bën flokët, ajo nuk ka të drejtë të veshë velin tuaj.
 • Merrni off. Hiqni vellon, duhet të bashkeshortoni natën e dasmës . Nëse vesa bie në dasmë, nuk mund t'i japësh të drejtën të dashurës së saj të pamartuar, vetëm dhëndërit ose nënës.
 • Color. Ajo duhet të jetë ekskluzivisht e bardhë, por rozë është e lejuar.
 • Gjatësi. Besohet se gjatësia e velit duhet të jetë nën vijën e blades. Nëse nuk ka asnjë vello, atëherë duhet të ketë një kapelë ose një kurorë mbi kokë.
 • Veil. Ajo mund të jetë bashkëngjitur veçmas në hairstyle ose të jetë pjesë e velit, është e dëshirueshme për të mbuluar fytyrën e saj kur të lënë shtëpinë - nga syri i keq dhe në vende të mbushura me njerëz.
 • Dasma. Në dasmë, kreu i nuses duhet të mbulohet, fytyra mund të hapet vetëm para priftit.

Në dasmë, kreu i nuses duhet të mbulohet, fytyra mund të hapet vetëm para priftit

Ka gjithashtu një numër shenjash të tjera që lidhen me velin e dasmës:

 1. Argëtim Dasma. Nëse nusja është vallëzuese aktive, dhe vellu po bie vazhdimisht - kjo është një shenjë e keqe, dhe pa dashje thyerja e velit është e mirë.
 2. Natën e dasmës Një vello duhet të jetë në nuse deri në natën e dasmës dhe vetëm bashkëshorti mund ta marrë atë. Por ka një traditë kur në fund të martesës nusja luan të gjitha vajzat e pamartuara, duke mbuluar kokat e tyre me një pjesë të velit, atëherë nëna e nuses e heq velin e saj dhe vjehrra vesh një shami si simbol të një gruaje. Kjo është e ashtuquajtura ceremoni e rimishërimit të një vajze në një grua dhe kalimi nga një lloj në tjetrin. Vello shërben si një kalim urë.
 3. Kurorë rozmarinë. Ka një traditë kur nëna e nuses nën vellon e saj dhe flokët ngjitet në një radhë rozmarine të endur në një kurorë. Është një talisman, i cili nuk mund të preket nga askush përveç nënës dhe të rinjve, ajo duhet të mbahet për shumë vite.
 4. Sigurisë. Është më mirë të mos merrni me qira një perde, por të blini ose të qepni një të re, pasi ajo mban një fuqi mbrojtëse të fuqishme. Duhet të shpëtosh tërë jetën. Ndonjëherë vajzat martohen në velin e nënës së tyre. Ajo e transmeton pjesërisht nusen fatin e nënës, prandaj, nëse nëna është e divorcuar, është më mirë të mos e bëni këtë.
 5. Fëmijët. Velleza e dasmës është aq e pajisur me energji pozitive që mund të kuruar sëmundjet tek fëmijët. Ju mund ta kapni atë në kreun e grazhdit të foshnjës, ose ta mbyllni fëmijën e sëmurë për një kohë në velin e nënës.
 6. Photo. Kur krijoni një xhirim foto, është më mirë të hapni fytyrën në mënyrë që imazhi të jetë i qartë.
 7. Leckë. Më parë, velloja ishte bërë nga pëlhura të shtrenjta natyrale: mëndafshi, muskul, dantella, tulmarin. Sot ata praktikojnë tyl artificial, organza, kufizojnë skajet e velave, dekorojeni me rruaza, gurë dhe dantella.

Veil bëni atë vetë

Para se të filloni punën, duhet të vendosni pëlhurën dhe formën e prerjes së velave.

Materiali më i zakonshëm është rrjetë, tyl dhe organza. Tulmarin dhe dantella janë më pak të përdorura. Dhe nga format - një shesh, një ovale, një rreth dhe një drejtkëndësh me skaj të rrumbullakosura.

Dhe nga format - një shesh, një ovale, një rreth dhe një drejtkëndësh me skaj të rrumbullakosura

Dasma vello me duart e tyre, si dhe të blera, duhet të përputhen me stilin e veshjes, gjatësinë, ngjyrën e saj. Llojet më të popullarizuara në gjatësi janë vello në shpatulla, në shpatulla (në bërryl), në majë të gishtave dhe të gjatë, rreth 2.3-2.5 metra. Është gjithashtu e rëndësishme të vendosësh mbi një kufi: do të jetë një buzë e prerë mirë ose një trung i bërë nga bishtalec, dantella, rruaza ose qëndisje.

 1. Bëni një model në letër të çdo forme që ju ofrohet. Pastaj dele në gjysmë në mënyrë që shtresat e sipërme nuk arrijnë fundin - të bëjë një hendek midis niveleve të velit të ardhshëm.
 2. Aplikoni pëlhurën në modelin e letrës dhe rregulloni me kujdes vijën e deleve në qendër.
 3. Bashkangjitni në kokën e nuses dhe vendosni nëse doni këtë stilin. Nëse po, atëherë fiksoni sigurt foldin për të arritur dy nivele.
 4. Linja e kthesës mund të fiksohet në mënyra të ndryshme: përgjatë vijës së vijës së përkulur, brenda ose mbi pjesën. Pastaj në mënyrë të sigurt qep një qafe ose krehër.

për të përmbledhur

Ju mund të porosisni dhe të blini vetes një perde të një shumëllojshmërie të gjerë të formave, ngjyrave, gjatësisë dhe materialit. Por vetëm një mbulesë me dorë do të mbajë energjinë më të fuqishme, do t'ju mbrojë në dasmën dhe fëmijët tuaj të ardhshëm.

Menjëherë ka mendime të ndryshme intriguese: cili do të zgjedhë?
Si të veshin?
Si të ruani?
A do të përballet?
20 лучших книг по саморазвитию личности
В книгах можно найти немало полезных знаний. Вы получаете опыт людей, которые уже разобрались – научились решать проблемы, налаживать отношения, сформулировали свои знания в доступной для всех заинтересованных

Избавление от психологических проблем и саморазвитие. Психологические техники.
Психологические техники – упражнения, которые нацелены на решение той или иной проблемы или для самосовершенствования и саморазвития.   Техника "Линия аксиом" Эта техника подойдет тем людям,

Саморазвитие - скачать бесплатно fb2, txt, читать онлайн
В течение всего пути развития человеческого общества, являясь инструментом для достижения многих целей, важнейшую роль выполняли деньги. Страны с разными культурными и религиозными ценностями, нравами

Рейтинг книг по психологии. Лучшие книги по психологии и саморазвитию
Как говорил Фредерик Перлз, известный психотерапевт и психиатр, желание измениться основывается на неудовлетворенности. Каждая попытка измениться или изменить свое окружение является следствием неудовлетворенности.

5 способов как стать лучше. Саморазвитие человека — Блог Personalitica
Хотите быть ”лучшей версией себя” и двигаться только вперед? Посещать выставки, лекции для саморазвития? Обучиться чему-то новому, развить память и внимание? Освоить графический дизайн или игру на

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение
Вы получите ответ на вопрос с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут вашим

Топ-10 лучших книг по саморазвитию – Букля
Одна из ключевых потребностей современного человека – развитие. Мы постоянно стремимся стать лучше и образованнее, превзойти своих коллег и знакомых и уверенно движемся к вершине Олимпа. И если посещение

С чего начать саморазвитие? Список лучших книг по саморазвитию
Необходимость духовного и физического развития сомнений не вызывает. Воспитанием маленьких детей обеспокоены их родители. Человек постарше себя как личность выстраивает сам. Но как правильно организовать

С чего начать саморазвитие? Одно полезное упражнение — Пси-Фактор
Вы получите ответ на вопрос  с чего начать саморазвитие , прочитав данную статью. Здесь я поделюсь с вами методикой, занятия которой будут занимать у вас всего лишь 40 минут в день. Эти занятия будут

Дополнительное образование как источник саморазвития, самоопределения и самореализации личности
Дополнительное образование детей в Оренбуржье стало приоритетным направлением образовательной политики области, неотъемлемой частью учебно-воспитательного процесса всех типов образовательных учреждений,